Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Abortvägrande barnmorska förlorade i AD

En barnmorska, som nekades anställning när hon inte kunde utföra aborter på grund av sin kristna tro och övertygelse, blev inte diskriminerad. Det slår Arbetsdomstolen nu fast.

Arbetsdomstolen

Här är fackförbundet som stämmer mest

Upprättelse. Fackförbunden går oftast till AD för att medlemmar som har blivit av med jobbet ska få upprättelse, både moraliskt och ekonomiskt.

Arbetsdomstolen

Rekordfå ärenden i arbetsdomstolen

Stämningar. AD får ta emot rekordfå stämningsansökningar. Det visar Lag & Avtals sammanställning. – En förklaring skulle kunna vara att avtalsrörelsen tog mycket tid, säger Sussanne Lundberg, chef för arbetsrättsenheten på LO-TCO Rättsskydd.

Arbetsdomstolen

”Jag är för alla andra alternativ än abort först”

PÅ PLATS I AD. Barnmorskan fingrar på korset hon har runt halsen. Tystnaden sänker sig i sessionssalen. Hon sitter tyst och lyssnar när hennes vittnesmål från tingsrätten i Jönköping spelas upp på två skärmar i Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

Nekad jobb på grund av övervikt

Han nekades en fast tjänst hos kriminalvården på grund av sin övervikt: – Det blev som en käftsmäll i ansiktet, Eric Andersson, vars fack nu stämmer arbetsgivaren.

Arbetsdomstolen

”Prästen klagade på sin lön var tredje söndag”

PÅ PLATS I AD. Den uppsagde, avstängde och uteslutne prästen vittnar i Arbetsdomstolen. Iklädd rödlila fotsid skrud och med ett decimeterlångt guldkors om halsen berättar han att han tjänat den etiopiska ortodoxa kyrkan..

Arbetsdomstolen

Krävde handhälsning av vikarie

DISKRIMINERING. En lärarvikarie fick veta att hon måste ta alla i hand om hon ville jobba på Kunskapsskolan. Unionen stämmer nu skolan till AD.

Arbetsdomstolen

Pappaledighet olagligt skäl för uppsägning

AD. Mannen anställdes våren 2014 på företaget i inredningsbranschen. Han blev uppsagd på grund av arbetsbrist den 4 maj 2015. Några dagar tidigare hade han ansökt om föräldraledighet.