Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Säkerhetsföretag kontrollerar de anställda

Bullstölden räckte inte till uppsägning. Att den legat på golvet innan kafébiträdet åt upp den var en förmildrande omständighet, ansåg AD. Arbetsgivaren var vittne till händelsen, andra tar kontrollföretag till hjälp för att bli av med personalen. Men att det skulle vara syftet tillbakavisas av arbetsgivarorganisationen Visita.

Arbetsdomstolen

Fler män anmäler till DO

Bland anmälningarna om diskriminering på grund av föräldraledighet har männen börjat öka i antal.

Arbetsdomstolen

”Det blir ord mot ord i AD”

Enligt arbetsrättsjuristen Robert Sjunnebo är det svårt för individen att vinna mot arbetsgivaren i Arbetsdomstolen när flera vittnesmål säger samma sak.

Arbetsdomstolen

Journalistförbundet svarar med samma mynt

Stampen vill ha AD:s hjälp att ska slå fast att bolaget inte är skyldigt att betala kvarvarande fordringar på avgångsvederlag till 16 tidigare medarbetare. Nu förbereder Journalistförbundet en motstämning.

Arbetsdomstolen

Abortvägrande barnmorska förlorade i AD

En barnmorska, som nekades anställning när hon inte kunde utföra aborter på grund av sin kristna tro och övertygelse, blev inte diskriminerad. Det slår Arbetsdomstolen nu fast.

Arbetsdomstolen

”Jag är för alla andra alternativ än abort först”

PÅ PLATS I AD. Barnmorskan fingrar på korset hon har runt halsen. Tystnaden sänker sig i sessionssalen. Hon sitter tyst och lyssnar när hennes vittnesmål från tingsrätten i Jönköping spelas upp på två skärmar i Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

Rekordfå ärenden i arbetsdomstolen

Stämningar. AD får ta emot rekordfå stämningsansökningar. Det visar Lag & Avtals sammanställning. – En förklaring skulle kunna vara att avtalsrörelsen tog mycket tid, säger Sussanne Lundberg, chef för arbetsrättsenheten på LO-TCO Rättsskydd.

Arbetsdomstolen

Här är fackförbundet som stämmer mest

Upprättelse. Fackförbunden går oftast till AD för att medlemmar som har blivit av med jobbet ska få upprättelse, både moraliskt och ekonomiskt.