Arbetsrätt

Arbetsrätt

Hamnkonflikten verkar olöslig

Medlarna har fått nej från Hamnarbetarförbundet. ”Vi kan inte gå längre”, säger vd:n för Sveriges Hamnar.

Arbetsrätt

Hamnstrejk avblåst

Svenska Hamnarbetarförbundet drar tillbaka varslet om punktstrejker på fredag och motparten tar tillbaka stämningen.

Arbetsrätt

Morgan Johansson vill tillmötesgå Spotifys krav

Nyligen avvisades en av Spotifys bästa utvecklare efter flera års arbete i Sverige, och ett tiotal lever i ovisshet på grund av administrativa missar: – Vi måste ändra regelverket, för det här är inga bra regler, säger Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, enligt Sveriges Radio Ekot.

Arbetsrätt

Från hockeybuse till behärskad vd

PROFILEN. Hans-Göran Elo var en gång i tiden landets mest utvisade hockeymålvakt. Numera behärskar han humöret lika väl som vd-posten på Arbetsgivaralliansen: – Våra medlemmar ska vara föredömliga arbetsgivare.

Arbetsrätt

Advokaten: Jag blev besviken när domen kom

NYA DISKRIMINERINGSLAGEN. Juristen var synskadad och Försäkringskassans förstahandsval, men nobbades. DO drev ärendet i AD och förlorade: – Jag kan inte se att det skulle ha blivit annorlunda i dag, säger advokat Anders Karlsson.

Arbetsrätt

DO: Vi varken kan eller ska utreda allt

Från årsskiftet ställs större krav i diskrimineringslagen på arbetsgivare. Diskrimineringsombudsmannen (DO) sköter tillsynen. Peter Wråke är chef för rättsenheten arbetsliv på DO.

Arbetsrätt

HD avgör ansvar för rullstol på bussen

Som första organisation driver DHR ett ärende om bristande tillgänglighet till domstol. Högsta domstolen ska avgöra vem som har ansvaret för att inte mannen i rullstol kom på bussen.

Arbetsrätt

Projektledaren: Vi orkar inte anmäla

Problemen är många, men anmälningarna till diskrimineringsombudsmannen få. Det kommer bara in ett par stycken i månaden och de handlar sällan om arbetslivet.– En lag måste användas, säger Emil Erdtman.

Arbetsrätt

”Använd lagen oftare”

DISKRIMINERING. Nya krav på arbetsgivare från årskiftet ger funktionshinderrörelsen ett visst hopp. – Vi är väl lite luttrade, säger Pelle Kölhed från Handikappförbunden.