Arbetsrätt

Arbetsrätt

Båtanställda i skärgården känner sig trakasserade

Anställda i det nya skärgårdsbolaget TRSM upplever att arbetsgivaren kränker dem, skriver Arbetet. Polisrazzia, uppsägningshot, sjukskrivningar, polisanmälningar och trakasserier har blivit vardag för de anställda.

Arbetsrätt

Byggnads: Irländska arbetarna diskriminerades

ARBETSDOMSTOLEN. Ett irländskt byggföretag har betalat sina arbetare lägre löner. Diskriminering och brott mot byggavtalet anser Byggnads. Nu prövas det principiellt viktiga målet.

Arbetsrätt

”Gps:en gick inte att stänga av”

ÖVERVAKNING. Elfirman gav elmontörerna surfplattor.– En av våra killar upptäckte att vi inte kunde stänga av gps-funktionen, säger Bertil Dexberger, en av montörerna. Övervakning, ansåg facket och stämde företaget.

Arbetsrätt

Bagarstugans nya ägare tecknar avtal

KOLLEKTIVAVTAL. Paus bagarstuga i Haninge är såld. Livs har avslutat sin blockad. - Det är positivt att det kommer in en ägare som vill teckna kollektivavtal, säger Gerald Lindberg, Livs andre vice ordförande.

Arbetsrätt

Hon var kontrollerad ända in på toaletten

ÖVERVAKNING. Stina, 25, jobbade på Försäkringskassans kundtjänst. Hon måste ta paus enligt ett minutschema: – Chefen såg direkt i produktionssystemet när jag var borta några minuter.

Tidningen

”Utredningarna snabbt inaktuella”

Någon lag om integritetsskydd i arbetslivet ser det inte ut att bli. Teknikutvecklingen går för snabbt.– Utredningarna blir inaktuella, säger Annamaria Westregård, universitetslektor i arbetsrätt vid Institutionen för handelsrätt vid Lunds universitet.