Arbetsrätt

Arbetsrätt

Joe & The Juice tecknar kollektivavtal

Den danska juicekedjan Joe & The Juice går med i Visita och får nu kollektivavtal för alla sina svenska anställda: – Det är bra att de har tagit sitt förnuft till fånga, säger HRF:s avtalssekreterare Per Perssom.

Arbetsrätt

Upphandlare får kräva schysta villkor

Moderaterna, Centern och Liberalerna röstade nej i riksdagen i går. De vill inte att arbetsrättsliga villkor ska få ställas vid upphandling. Övriga partier röstade ja till regeringens förslag, inklusive Allianspartiet Kristdemokraterna.

Arbetsrätt

Säg upp på rätt sätt

SJU RÅD. Ett av arbetsgivarnas vanligaste misstag vid uppsägningar är bristfällig dokumentation: – En felaktig uppsägning kan bli kostsam, säger advokaten Pia Attoff.

Arbetsrätt

”Det behövs en särskild DO för arbetslivet”

Löneskillnader. Kvinnliga jurister har 3 300 kronor mindre i månaden än manliga kolleger: – Det vore bra om någon drev ett nytt fall till AD, säger Lena Svenaeus, som doktorerade i ämnet.

Arbetsrätt

EU-dom om uppsägningstid skapar ny tvist

Idag avgjorde EU-domstolen frågan om uppsägningstider efter företagsöverlåtelser. Men tvisten mellan Unionen och Almega fortsätter nu i AD. Fack och arbetsgivare gör helt motsatta tolkningar.

Arbetsrätt

Hamnarbetare stäms för vild strejk

Konflikten i Göteborgs hamn är oförsonlig. Ingen lösning är i sikte. Nu stäms 18 medlemmar i Hamnarbetarförbundet till Arbetsdomstolen för vild strejk.