Arbetsrätt

Regeringskansliet förnekar förlikning

Gustav Fridolins pressekreterare drar tillbaka sin stämning. Ombud hävdar att en förlikning är orsaken, men det förnekas nu bestämt av regeringskansliet.

Publicerad

Efter valet 2014 erbjöds kvinnan att bli Gustav Fridolins pressekreterare. Men kvinnan hann bara arbeta under två dagar, enligt ombudet i stämningsansökan. En säkerhetskontroll inleddes som visade att kvinnan hade skulder hos kronofogden och att det fanns ett beslut om löneutmätning, som Lag & Avtal skrev i mars.

Biträdande presschefen Adam Bergsveen hävdade därefter i ett sms till kvinnan, bifogat i stämningsansökan, att det inte fanns något anställningsavtal.

”Vårt muntliga avtal slöts i samma stund som jag fick ok från dig att inleda säkerhetskontrollen. D.v.s. självklart är erbjudandet om jobb förutsatt säkerhetskontrollen. ”

Det höll inte kvinnan med om och lämnade in en stämningsansökan på totalt 520 000 kronor till Stockholms tingsrätt. Enligt ett protokoll från tingsrätten, som Lag & Avtal skrev om i går, har en förlikning ingåtts och fallet är därmed avslutat. Regeringskansliet tar på sig att betala för kvinnans ombudskostnader, enligt protokollet från tingsrätten, som har undertecknats av ombudet Marie Hansson Hachem.

Men regeringskansliet förnekar i dag att så är fallet.

-Regeringskansliet har inte betalat några pengar, varken för ombudskostnader eller för förlikning, säger Cajsa Holm, presskommunikatör vid Regeringskansliet och tillägger att Regeringskansliet inte ens fick någon stämning utfärdad mot sig.