Avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen

Stockholmspoliserna missnöjda med avtalet

Polisförbundet och Polismyndigheten har enats om ett nytt ettårigt avtal som berör 20 000 poliser. Men stockholmspoliserna är missnöjda: – Det är otillräckligt hos oss.

Avtalsrörelsen

Fyra män med makten över lönerna

Märket. Fyra mäktiga förhandlare avgör i slutet av industrins avtalsrörelse nivån för löneökningarna i hela samhället. Deras kamp påverkar inte bara de industrianställdas utan även alla löntagares plånböcker.

Avtalsrörelsen

GS-fackets strejkvarsel avblåst

I sista stund har GS på tisdagen dragit tillbaka sitt strejkvarsel för de statligt anställda skogsarbetarna på Skogsstyrelsen. Tvisten gällde försäkrings- och pensionsvillkor.

Avtalsrörelsen

Industriavtalet gynnar tjänstemän

LAG & AVTAL AVSLÖJAR. Tjänstemännen har fått 180 000 kronor i förstärkt köpkraft jämfört med arbetarnas 90 000 kronor.

Avtalsrörelsen

”Industrifacken undergräver sin egen roll”

Peter Jeppsson, vice vd på Svenskt Näringsliv, tror inte alls på låglönesatsningarna som LO vill ha. – Det är snarare värderingarna i samhället som behöver påverkas”, säger han.

Avtalsrörelsen

Kommunal: En seger för undersköterskorna

Strejkhotet är avvärjt. Undersköterskorna inom privat vård och omsorg ska få samma extra lönesatsning som kollegorna inom offentlig och kooperativ vård.

Avtalsrörelsen

Tunga parter tecknar migrationsavtal

Teknikföretagen och IF Metall har slutit avtal om yrkesintroduktion. Ersättning blir 75 procent av minimilönen: – Nu måste Arbetsförmedlingen och Migrationsverket ta fram personer med rätt kunskaper, säger Veli-Pekka Säikkälä, IF Metall.