Sveriges Veterinärförbund söker en förbundsjurist

Vill du göra skillnad? Sveriges Veterinärförbund söker en förbundsjurist

Arbetet består utav att vara medlemmarna behjälplig med relevant rådgivning vid juridiska frågeställningar, framtagandet av promemorior och annat utredningsunderlag samt i förekommande fall processer. Vid behov kan det förekomma närvaro på medlemmarnas arbetsplatser vid förhandlingar eller andra möten. Därutöver ingår intern rådgivningen inom organisationen samt utformande av remissvar inom området arbetsliv/juridik. Förbundsjuristen rapporterar till kanslichefen.


Vem är du

Du har en jur kand examen och goda kunskaper inom arbetsrätt. Har du kunskaper inom förvaltningsrätt och/eller bolagsjuridik är detta meriterande. För att lyckas i rollen har du arbetslivserfarenhet av juridisk rådgivning och övrigt utredningsarbete från medlemsorganisation, advokatbyrå, eller motsvarande. Som person är du social, metodisk och tillmötesgående. Du har väl utvecklade förmågor för att kunna kommunicera och samarbeta eftersom du kommer ha nära kontakt med medlemmar, företag och organisationer. Kännedom om organisationerna Svenskt Näringsliv samt Svensk Djursjukvård är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.


Du erbjuds

Du erbjuds ett arbete som är varierande och utmanande där du direkt får ta stort eget ansvar. Din arbetsplats blir på kansliet i Stockholm. Arbetsplatsen är prestigelös där alla arbetar för det gemensamma målet att hjälpa våra medlemmar. Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med tillträde omgående och som längst till och med 2018-08-10.

Låter detta som något för dig? Vänligen skicka ansökan med CV och personligt brev till marja.tullberg@svf.se.

Vi tar gärna in din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefjurist Jessica Berlin, 08-545 588 20. Facklig representant Henrik Sjösten, 08-545 588 20.

Skicka din ansökan till marja.tullberg@svf.se med rubrikraden Lag & Avtal Jobb.