Tipsa en vän om en artikel

Förskollärare får 30 000 efter föräldraledighet

Förskolläraren var föräldraledig flera år i följd. Då nekades hon löneförhöjning av Uppsala kommun. Nu får hon 30 000 kronor i ersättning efter att DO kommit överens med arbetsgivaren.

Annons

- Det är skönt att det här är över nu, säger förskolläraren till Lag & Avtal.

Förskolläraren gick på föräldraledigt 2007 och har sedan dess fått tre barn i tät följd. I slutet av 2010 visste hon att det skulle bli en lönerevision, men i lönespecifikationen lyste löneökningen med sin frånvaro. När förskolläraren kontaktade chefen för att fråga varför fick hon beskedet att hennes lönehöjning skulle bli noll kronor. Förskolläraren nöjde sig inte med det svaret. Hon hade fått reda på att kollegor både fått ett generellt lönepåslag och ett extrapåslag på några procent som gjorde att de totalt höjde sina löner med runt 2 000 kronor. Det gällde även de som var eller hade varit föräldralediga, menar förskolläraren.

- Och jag visste ju vad föräldraledighetslagen säger, säger hon.

Enligt föräldraledighetslagen får en arbetsgivare inte missgynna en arbetsstagare av skäl som har samband med föräldraledighet när löne- och andra anställningsvillkor tillämpas. Förskolläraren fick det generella lönepåslaget, men först efter upprepade kontakter med sin arbetsgivare. Det extra påslaget fortsatte arbetsgivaren säga nej till. Motiveringen var att lönesättningen är individuell och grundar sig på vad medarbetarna gjort under det senaste året. Eftersom förskolläraren hade varit ledig under flera år tyckte chefen, som var ny, inte att hon kunde göra någon sådan bedömning.

- Hon hade inte sett mig i tjänst. Men jag tyckte att hon kunde prata med tidigare kolleger om hur jag jobbar. Då fick jag veta att de inte längre jobbade kvar, säger förskolläraren.

I februari 2011 anmälde förskolläraren arbetsgivaren till Diskrimineringsombudsmannen, DO eftersom hon ansåg att hon blivit diskriminerad i lönesättningen på grund av sin föräldraledighet. I samband med det gick Uppsala kommun med på att betala ut även det extra påslaget, som hon fick retroaktivt.

DO ville ändå driva ärendet och stämma kommunen för brott mot föräldraledighetslagen för att förskolläraren fått kämpa för sin lönehöjning. Om hon inte hade gjort det skulle den uteblivna löneökningen ha påverkat föräldrapenningen och den framtida löneutvecklingen, menade DO, som yrkade 40 000 kronor i skadestånd till förskolläraren.

Nu har kommunen och DO förlikats och stämningsansökan dragits tillbaka. Enligt överenskommelsen får förskolläraren 30 000 kronor i ersättning. Hon planerar att komma tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten och tycker att det känns skönt att historien nu är över. Men hon hade velat få en ursäkt av sin arbetsgivare för det som hänt.

- Det är inte roligt att vara föräldraledig när man hela tiden måste fundera på hur det ska bli med lönen. Att man får en ny chef ska inte vara någon orsak till att man blir annorlunda behandlad, säger hon.

Uppsala kommun valde att gå med på en förlikning trots att kommunen fortfarande anser att förskolläraren inte blev diskriminerad på grund av föräldraledigheten.

Enligt förhandlingschefen Anna Lind hamnade hon efter i löneutvecklingen för att hon inte är med i något fack och hade varit borta så länge. Den som inte är med i facket kan inte heller hänvisa till kollektivavtalet för att kräva ut lön som följer av avtalet.

- Förskolläraren hade tidsmässigt hamnat efter i löneutvecklingen precis som andra oorganiserade. Men frågan om vad man har rätt till när det gäller individuell och differentierad lön som oorganiserad och föräldraledig är väldigt intressant. Det hade vi velat resonera mer kring, säger Anna Lind.

Av: Lena Gunnars
Mejla reportern

Gillade du artikeln? Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Kommentarer

Debattinlägg blir automatiskt tillgängliga för andra användare så snart den som skrivit ett inlägg har publicerat det. Var och en ansvarar själv för innehållet i sina inlägg.

Det går inte längre att kommentera denna artikel.

Nyheter
Lokala avtalet ska få 
bukt med jobbstressen

Lokala avtalet ska få bukt med jobbstressen

PSYKOSOCIAL ARBETSMILJÖ. Den nya föreskriften om psykosocial arbetsmiljö bekymrar många hr-chefer. På Talentum – som ger ut Lag & Avtal – har facket och ledningen tillsammans utarbetat ett avtal.

Viktiga punkter i Talentums avtal

Fackets och ledningens överenskommelse i korthet.

Nya reglerna sätter hårdare press på arbetsgivaren

Maria Steinberg

Arbetsmiljöverkets nya regler för den psykosociala arbetsmiljön börjde gälla 31 mars i år.
– Det är fantastiskt, äntligen efter 35 år, säger Maria Steinberg, docent i arbetsmiljörätt. 2 kommentarer

Så ska dumping stoppas

Så ska dumping stoppas

Myndigheter ska få rätt att kräva kollektivavtalsvillkor vid upphandling.
- Ska vi eliminera social dumping måste låga anbud kunna förkastas, säger civilminister Ardalan Shekarabi. 1 kommentar

Vill du jobba hemifrån?
Då måste chefen ge OK

Vill du jobba hemifrån? Då måste chefen ge OK

ARBETSTID. Gränserna mellan arbetstid och fritid flyter. När och var arbetet görs är allt mindre viktigt.
– Men anställda som jobbar hemma måste vara beredda att kunna redovisa vad de har gjort, säger Pia Wiséen Wernblom på arbetsgivarorganisationen Ikem.

AD: Rätt att avstängd 
spelare blev utan lön

AD: Rätt att avstängd
spelare blev utan lön

Spelaren i Luleå hockey får ingen lön trots att Riksidrottsnämnden hävde hans avstängning. När han var avstängd fick han inte arbeta och därför hade han inte rätt till lön, slår AD fast.

Nu tar allt fler idrottare strid i Arbetsdomstolen

Nu tar allt fler idrottare strid i Arbetsdomstolen

– När spelarnas kunskap om sina rättigheter ökar, kommer tvisterna att bli fler, säger juristen Victoria Wiklund.

DIK:s ordförande: Jag var 
anställd på visstid i tolv år

DIK:s ordförande: Jag var
anställd på visstid i tolv år

MOT VÄGGEN. Attila Rostoványi, ny ordförande för fackförbundet DIK, vill stoppa missbruket av visstidsanställningar. Som arkeolog hoppades han på fast anställning under tolv år.

Få koll på makthavarna!

I varje nummer av Lag & Avtal träffar chefredaktör Kriisa arbetsrättens makthavare. Här hittar du samtliga intervjuer.

Läs mer
Höga politiker protesterar
mot sexuella trakasserier

Höga politiker protesterar mot sexuella trakasserier

FRANKRIKE. Kvinnor från flera politiska partier, varav flera före detta ministrar, har skrivit en gemensam protest mot sexuella trakasserier.
”Vi kommer inte vara tysta längre.”

”Aldrig prövat hur man fördelar bevisbördan”

GRAFIK. Sexuella trakasserier behöver inte bevisas – det räcker med att visa att de antagligen har skett.

Det går inte att bevisa fullt ut

Det går inte att bevisa fullt ut

LEDARE. Att berätta tar emot. Ingen vill framstå som svag, ett offer, och dessutom är trakasserierna ofta subtila. Hur ska beröringar och kommentarer kunna bevisas?

Nekas skadestånd - 
fetman inget hinder

Nekas skadestånd -
fetman inget hinder

Karsten Kaltoft fick visserligen rätt i EU-domstolen. Fetma kan vara ett funktionshinder som omfattas av EU:s regler om likabehandling. Men så fet var han inte, avgjorde den danska domstolen nyligen.

Kan vara funktionshinder

EU-domstolens svar på den danska rättens frågor: Fetma kan vara ett funktionshinder i likabehandlingsdirektivets mening.

Karstens fall avgör synen på fetma i EU

Förskolläraren fick sparken för sin övervikt. I höst avgörs hans fall, som kan påverka hela EU.

Glömde tjänstevapnet 
– är kvar som polischef

Glömde tjänstevapnet
– är kvar som polischef

EFTER DOMEN. Polischefen glömde tjänstevapnet i omklädningsrummet i samband med ett fotbollsderby. Han fick en varning. Helt rätt, anser Arbetsdomstolen.
– Jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, säger Ulf Bajas.

Polisförbundet: ”Nu har vi fått ett klargörande”

Polismannens ombud är besviken över domen.

Susanna Kjällström från LO-TCO Rättsskydd företräder Polisförbundet. Hon håller inte med om motpartens inställning om att inte öppna för bedömningsutrymme om vad som är en acceptabel försummelse. ”Lagtexten utgår från att man ska kunna göra en bedömning av alla omständigheter i ett enskilt fall”, säger hon.

Därför frångick han den vanliga vapenrutinen

PÅ PLATS I AD. Polismannen uppdrag var att bevaka ett fotbollsderby på Friends Arena. Det skulle bli ett hektiskt arbetspass.

UTSTATIONERINGSDIREKTIV
Gult kort bromsar förslaget

Gult kort bromsar förslaget

För tredje gången har tillräckligt många EU-länder motsatt sig ett kommissionsförslag för att ge det ett gult kort. Nu måste EU-kommissionen bestämma hur den ska gå vidare i den omtvistade frågan om villkoren för utstationerade arbetstagare.

Jobbet som ger familjen 
en ny chans att få stanna

Jobbet som ger familjen
en ny chans att få stanna

BILDSPEL. Irakiern Amin Abdulameer och hans familj söker asyl i Sverige. Om de inte får asyl finns det en annan väg – att bli arbetskraftsinvandrare. Sedan några månader tillbaka får familjen hjälp av en gotlänning.

Få byter spår i asylprocessen

Allt färre söker arbetstillstånd efter att ha fått nej på sin asylansökan. Varför vet inte Migrationsverket.

Stämmer staten- polischef 
filmade honom halvnaken

Stämmer staten- polischef
filmade honom halvnaken

Polismannen hade bara en handduk på sig när han blev filmad i omklädningsrummet av en kvinnlig chef. Senare på kvällen visades filmen för personalen. Polisförbundet kräver att han får 150 000 kronor diskrimineringsersättning. 3 kommentarer

Här är örhängena som orsakat tvisten. Trots att tågvärden Eva Nilsson haft liknande smycken i 14 år, reagerade SJ på dem i slutet av förra året.

Tågvärd får åter bära örhängen

Hon är tågvärden vars örhängen orsakade en tvist. Nu är SJ:s uniformspolicy uppdaterad och Eva Nilsson kan haka på sig alla örhängen igen. 1 kommentar

SJ: Hon har plockat ur tre örhängen

Tågvärden är tillbaka på sitt ordinarie jobb på snabbtågen. 5

Bråket tvingar SJ att ändra klädkod

Fem örhängen i ett öra. Det var för mycket för SJ.

Stämmer arbetsgivaren 
- blev understimulerad

Stämmer arbetsgivaren
- blev understimulerad

Mannen hävdar att hans chef satte honom ”i frysboxen” under flera år utan något meningsfullt arbete att göra. Nu kräver han arbetsgivaren på 3,5 miljoner kronor.

Frysboxen användes vid övertalighet

Att göra sig av med övertaliga kan vara en knepig process. Dagens Nyheter valde en ovanlig och kostsam väg när redaktionen skulle minskas.

AVTALSRÖRELSEN
Skärgårdsstrejken är avblåst.

Sjöbefälen: Vi vann striden om tarifflöner

Sjöbefälsföreningen och Almega tecknade ett nytt ettårigt avtal på lördagen.
”Vi vann striden om tarifflönerna, det var det viktigaste för oss”, säger Mats Jäderland, vd för Sjöbefälsföreningen.

Kommunal och SKL ense - binder upp sig på tre år

Kommunal och SKL ense - binder upp sig på tre år

Kommunal och Sveriges kommuner och landsting, SKL, har enats om ett treåriga avtal. Så här mycket får fackförbundets medlemmar i löneökning.

Så beställer du nyhetsbrevet om Avtalsrörelsen

Med nyhetsbrevet från Lag & Avtal har du totalkoll.

Startade fackklubb - 
miste legitimationen

Startade fackklubb -
miste legitimationen

När taxichauffören Allonias Sebhatu startade en fackklubb i protest mot de dåliga arbetsvillkoren hos Taxi Kurir och Taxi 020, kostade det honom taxilegitimationen. 3 kommentarer

Visselblåsare riskerar 5 års fängelsestraff

Visselblåsare riskerar 5 års fängelsestraff

Antoine Deltour ställs inför rätta åtalad för att ha avslöjat affärshemligheter som han fick ta del av som anställd på en revisionsjätte.

Första facket med egen funktion för visselblåsare

Kommunal bygger som första fackförbund nu upp en visselblåsarfunktion.
– Vi vill skapa flera vägar för att kunna larma om missförhållanden.

MALL OF SCANDINAVIA

”Arbetsgivare omplacerade skyddsombud efter press”

Han påtalade allvarliga brister i säkerheten under bygget av gallerian Mall of Scandinavia. Då blev elektrikernas skyddsombud omplacerat - efter påtryckningar från högre ort. Det avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.

Pia Attoff, advokat Attoff & Dahlgren, svarar på detta nummers expertfråga.

Jag bestraffas med omplacering - vad kan jag göra?

EXPERTFRÅGA: Måste jag acceptera omplaceringen till en annan avdelning? Har jag några utsikter att vinna ett mål i AD?

Mall of Scandinavia i Solna invigdes den 12 november 2015.

Anklagelser om fusk under bygge av galleria

Trakasserier av fackligt anslutna, lönedumpning, narkotikamissbruk och arbetspass på uppåt 48 timmar. Enligt SVT:s Uppdrag granskning var det verkligheten.

Anmäls för säkerhetsbrister

Ett totalt byggkaos och bortplockade skyddsombud. Det larmar arbetare om inför invigningen av Mall of Scandinavia i Solna.

Utbränd eller utmattad?

Utbränd eller utmattad?

TEST. Faran med att aldrig säger nej. Stressforskare Marie Åsberg reder ut begreppen, vad som är skillnaden mellan utmattad och utbränd.

Ann Charlott Altstadt, frilansskribent och författare till bland annat "Liten ordbok för underklassen".

Meningslöst prat om strukturell rasism

KRÖNIKA. Det är okej att ha olika trosuppfattningar, men jag hoppas att även politiken snart ska sekulariseras. 2

Experten Dan Holke, vd LO-TCO Rättsskydd, svarar på detta nummers expertfråga.

Hur länge måste jag stå ut?

EXPERTFRÅGAN. Får arbetsgivaren fortsätta att kräva förstadagsintyg?

Kent Brorsson, chefsjurist Energiföretagens Arbetsgivareförening (EFA), svarar på detta nummers expertfråga.

Efter utmattningen blir inget gjort

EXPERTFRÅGAN. Vad krävs för att avsluta anställningen?

Blockera störande 
ljud på kontoret

Blockera störande ljud på kontoret

Ljuddesignern: Det är förebyggande hälsovård. 1

Lag om rätt att logga ut

Lag om rätt att logga ut

I Frankrike ska anställda få rätt att stänga av mejl och telefon på fritiden. 1

Facebook betalar sina oerfarna anställda mest av alla storbolag i Silicon Valley.

Så mycket tjänar Facebook-anställda

Företaget betalar sina unga anställda bäst i Silicon Valley.

Experten Dan Holke, vd LO-TCO Rättsskydd, svarar på detta nummers expertfråga.

Vad gör jag när facket vägrar hjälpa mig?

EXPERTFRÅGAN. Jag har varit sjukskriven för utmattningssyndrom. Min chef hävdar nu att jag inte klarar jobbet. 3

Ann Charlott Altstadt, frilansskribent och författare till bland annat "Liten ordbok för underklassen".

IT-systemen gör oss till arbetsplatsens slavar

KRÖNIKA. Mänskligheten har avvecklat sin intelligens, låtit korkade datasystem ta över. 1

Ny app mäklar extrajobb

Ny app mäklar extrajobb

– Företag ska kunna använda tjänsten när de behöver få in folk med kort varsel.

Samtal är verkningslösa - gör så här istället

Samtal är verkningslösa - gör så här istället

Medarbetarsamtal är ett förlegat sätt att försöka styra medarbetarna, anser ledarskapsexperten. 3

Så ska chefen vara

Så ska chefen vara

15 miljoner jobbannonser har analyserats i jakt på önskade egenskaper.

Sök efter Arbetsdomstolens domar

Hitta viktiga domar här

Prenumerant! Här kan du söka på ämne, dom eller målnummer.

Gilla Lag & Avtal

Gilla Lag & Avtal

Få intressanta uppdateringar genom att följa oss på Facebook.

Ta en paus

Ta en paus

Vi hittar nyheterna åt dig.

Vad har vi missat?

Vad har vi missat?

Redaktionen väntar på ditt mejl.

Är du på väg in i väggen?

Är du på väg in i väggen?

Slutkörd? Testa om du riskerar bli utbränd i unik vetenskaplig enkät.

Senaste quizen

Alla våra quiz
Registrera dig och få vårt kostnadsfria nyhetsbrev!
E-post

Annons

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se

Du missar väl inte ditt HR-verktyg?

Med Lag & Avtal får du praktisk hjälp i det dagliga arbetet med dina medarbetare. Verktyget ingår i din tidningsprenumeration. Skaffa ditt lösenord här.