Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

Ekohärva vid bygget av Nya Karolinska

Byggnadsarbetaren avslöjar en ekobrottshärva i samband med uppförandet av Nya Karolinska sjukhuset i Solna. En underentreprenör till Skanska misstänks för att ha betalat svarta löner och undanhållit mångmiljonbelopp i skatt. Åtta personer sitter häktade.

Övriga Nyheter

Länsstyrelsen nobbar kameror på hotell

Det är inte okej att kameraövervaka vare sig personal och gäster i hotellets allmänna utrymmen. Länsstyrelsen säger, till skyddsombudets lättnad, nej.

Övriga Nyheter

Därför blev Spotify-bossen Årets hr-chef

– Vi använder en rekryteringsprocess som är unik, lite snabbare men ändå kvalitativ, säger hon till tidningen Chef om företagets förmåga att konkurrera om världens tekniktalanger.

Övriga Nyheter

Saco: Då går män om kvinnor i lön

Enligt Saco beräkningar tjänar kvinnliga akademiker under sitt liv i genomsnitt 2,8 miljoner kronor mindre än männen. ”Allting börjar i 30-årsåldern” skriver Göran Arrius, ordföranden, på DN Debatt.

Övriga Nyheter

Ny hamnstrejk under uppsegling

Nu varslar Hamnarbetarförbundet om punktstrejk igen. Den är gången drabbas APM Terminals i Göteborg tillsammans med flera andra hamnar av en tre timmar lång sympatistrejk i solidaritet med spanska kollegor.

Övriga Nyheter

Nytt inreseförbud från Trump väntas

USA:s president Donald Trump väntas skriva under en ny order som stoppar resande från sex länder vilka utpekas som terrorfästen. Nu görs undantag för personer som redan har arbetstillstånd.

Övriga Nyheter

”Sättet att hälsa bör inte ha betydelse”

Unionen anklagas nu för diskriminering genom att företräda en kvinnlig vikarie som blev hemskickad efter att ha vägrat ta manliga skolkollegor i hand. ”Unionen bedömer varje enskilt fall utifrån svensk lagstiftning”, försvarar sig fackförbundet.

Arbetsrätt

DO: Vi varken kan eller ska utreda allt

Från årsskiftet ställs större krav i diskrimineringslagen på arbetsgivare. Diskrimineringsombudsmannen (DO) sköter tillsynen. Peter Wråke är chef för rättsenheten arbetsliv på DO.