Övriga Nyheter

Övriga Nyheter

”De nya Las-reglerna är knepiga”

Hr-matematik. De nya Las-regler kritiseras för att vara krångliga: – Det finns en risk att företag avstår från att anställa, säger Jonas Andé, förhandlingschef på Skanska.

Avtalsrörelsen

”Viljan att övervaka har ökat”

MOT VÄGGEN. – Bland arbetsgivarna har viljan att övervaka ökat. I min värld backar de från ett modernt ledarskap som bygger på frihet, ansvar och förtroende, säger Urban Pettersson, förhandlingschef på Elektrikerna.

Tidningen

Protest mot dyrare rättegångar i AD

Ombudsarvoden. Betydligt högre rättegångs­kostnader än skäligt är vanligare i Arbetsdomstolen nu. Det anser förbundsjuristen Annett Olofsson på LO-TCO Rättsskydd. Arbetsrättsjurister på arbets­givarsidan håller inte med.

Övriga Nyheter

Arbetsförmedlingen behöver konkurrens

KRÖNIKA. De flesta har nog hört historien från en gammal släkting eller en äldre bekant: ”När jag var ung var det bara att gå till affärsägaren eller till närmaste arbetsförmedling och sedan hade man ett jobb dagen efter.”

Övriga Nyheter

Forskare: Otrygg anställning ger hälsoproblem

- Ibland rör det sig om utsatthet: ren och skär exploatering, personer som tvingas göra obetald praktik, ibland under längre tid. Det säger Theo Bodin leder en forskningsstudie, om hur osäkra anställningsformer påverkar psyket och kroppen.