Nyheter

Lag & Avtal når allt fler läsare

Warda Khaldi.
”Våra läsare är kunniga. Vi vill ge läsvärd fördjupning och special­kunskap”, säger Warda Khaldi. Foto: Jörgen Appelgren

Rekordökning. Ni blir allt fler som läser Lag & Avtal. Räckvidden har ökat med 47,8 procent jämfört med i fjol.– Vi gör en unik tidning som läsarna ska ha nytta av, säger Warda Khaldi, tillför­ordnad chefredaktör.

Publicerad

Den senaste Orvesto-undersökningen visar att Lag & Avtal når 34 000 läsare. Det kan jämföras med 2015, då motsvarande siffra var 23 000. En ökning med hela 47,8 procent, vilket innebär att Lag & Avtal är en av de tidningar som ökar allra mest.

Nytt för i år är att Orvesto har använt en mätmetod som innebär att även e-tidningsläsandet ingår, men det har ingen större inverkan på Lag & Avtal, som når största delen av läsarna via papperstidningen.

– Vi har arbetat hårt med att höja kvaliteten. Vi vill göra ett angeläget och läsvärt magasin, säger Warda Khaldi.

Lag & Avtal är en oberoende tidning med specialreportrar.

– Våra läsare är kunniga och vi vill ge initierad journalistik om arbetsrätt och personal­frågor.

Frågorna belyses både ur arbetsgivar- och fackligt perspektiv, balansen är viktig. Också nya läsargrupper inom hr har nytta av Lag & Avtal, till exempel vår bevakning av hur Arbetsdomstolen tolkar tvister.

Lag & Avtal har med sin långa historia även en rik databas, som prenumeranterna har tillgång till liksom angelägna nyhetsbrev.

– Vi ska även satsa mer på event och seminarier för yrkespersoner.