Nyheter

Lagena drar tillbaka stämningen om den vilda strejken

Lagena vill inte längre ha skadestånd av de anställda för den vilda strejken i juni. Företagets VD tittar framåt och arbetar för att återskapa förtroendet parterna emellan.

Publicerad

Sedan den vilda strejken på Lagena i juni har de lokala parterna arbetat för att återskapa förtroendet. Som ett led i det återtog Lagenas ledning nyligen stämningsansökan som låg hos Arbetsdomstolen.

- Vi är alla ense om att den vilda strejken var olovlig. Därmed finns det inget intresse av att älta den mera, säger Lagenas VD Per Öhagen.

Från början krävde företaget skadestånd från var och en av de strejkande anställda.

Men nu vill Per Öhagen skapa arbetsro för hela företaget och fokusera på att vända resultatet. Lagena står fast vid beslutet att gå från en verksamhet helt bedriven med tillsvidareanställda till en mindre fast organisation med möjlighet att hyra in arbetskraft.

Något annat är inte möjligt, enligt Per Öhagen.

- I den här konkurrensen krävs att vi skapar flexibilitet. Men vi är ändå en god part: den stora delen av personalen är fast anställd. Vi har konkurrenter som kör 100 procent inhyrt, säger Per Öhagen.

Motparten Handelsanställdas förbund låter andre vice ordförande Tommy Tillgren debattera frågan om bemanningsföretagen i nästa nummer av Lag & Avtal (nr 10/09) som är ute hos läsarna i morgon, torsdag.

Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen mål nr A 151/09