Tidningen

Tidningen

När chefen har en diagnos

Allt fler i arbetslivet har psykiatriska diagnoser som adhd och asperger. Även chefer. Lag & Avtal har pratat med Tommy Mäkelä, som har flera funktionsnedsättningar men ändå är chef. Vi har också träffat Hanna, som kände sig tvingad att byta arbete för att hennes chef var omöjlig att jobba med.

Tidningen

EU-dom skapar ny tvist i AD

Trotjänare. EU-domstolen har avgjort en fråga i en tvist mellan Unionen och Almega. Fack och arbetsgivare gör helt motsatta tolkningar av EU-domen.Tvisten fortsätter nu i Arbetsdomstolen.

Arbetsrätt

Säg upp på rätt sätt

SJU RÅD. Ett av arbetsgivarnas vanligaste misstag vid uppsägningar är bristfällig dokumentation: – En felaktig uppsägning kan bli kostsam, säger advokaten Pia Attoff.

Tidningen

”Om de har lurat mig är det lärpengar”

PÅ PLATS I AD. Malmö Live konserthus, kongresshall och hotell lyser i staden med sin fasad i rött och gult. Men man kan fråga sig hur stadigt nybygget står på sin grund av betong efter att ha lyssnat på rättegången i Arbetsdomstolen. I centrum står 18 polska byggjobbare, som göt grunden. Av LO-förbundet Byggnads betecknas de som fullfjädrade yrkesmän och av arbetsgivaren som bondpojkar.

Övriga Nyheter

Trogna medarbetare mot nya äventyr

Tillsammans har Ann Norrby, Elisabet Örnerborg och Elisabeth Vene arbetat i nästan sjuttio år på Lag & Avtal. Nu går de i pension.

Tidningen

Låt jobbskaparna slippa fler pålagor

KRÖNIKA. Vet du hur mycket sammanlagd skatt du betalar? Om svaret är nej ska du inte känna dig ensam. Bara en av tio svenskar vet hur mycket skatt hen betalar, enligt en undersökning som Svenskt Näringsliv har utfört i samarbete med TNS Sifo.