Tidningen

Tidningen

Facket: Ingen har fått hjälp av nya Las

Visstid. Om några dagar har elva månader gått sedan Las ändrades för att begränsa stapling av visstidsanställningar. Men inte i ett enda känt fall har regeländringen hjälp en individ till tillsvidareanställning. Det visar Lag & Avtals enkät till ett urval fackförbund.

Tidningen

”Viktig seger för TCO”

TCO:s samhällspolitiske chef Samuel Engblom säger att ändringen av Las var en viktig seger trots att den ännu inte lett till ett enda känt fall av tillsvidareanställning.

Tidningen

Polishot: Höj våra löner annars massuppsägning

Otillåtet. Poliser uppmanas att säga upp sig om inte lönerna höjs kraftigt. Det är en olovlig stridsåtgärd som planeras i poliskretsar. Men för arbets­givarna är frågan känslig. Polisens förhandlingschef vill inte låta sig intervjuas.

Tidningen

Hallå där...

... som inte är förvånad över slöj-domarna.

Tidningen

”Chefen avgör anställdas hälsa”

PROFILEN. Hon intresserar sig för vad chefen egentligen gör på jobbet. Och hur det påverkar din arbetsmiljö: – Chefen har en unik inverkan på hur du som anställd mår, utöver den som familj och kollegor har, säger Susanne Tafvelin, lektor vid Institutionen för psykologi vid Umeå universitet.

Övriga Nyheter

Gäller kollektivavtalet utomlands?

EXPERTFRÅGA. ”Min arbetsgivare skickar mig på utlandsuppdrag i vår. Nu undrar jag om mitt svenska kollektivavtal gäller utomlands?”

Övriga Nyheter

”Föreskriften är en chans för arbetsgivarna”

För ett år sedan trädde Arbetsmiljöverkets nya föreskrift i kraft. Den psykosociala arbetsmiljön är nu lika viktig som den fysiska. Hr-konsulten Ann Fagraeus tipsar hur arbetet blir mindre krångligt.

Arbetsdomstolen

”Jag är för alla andra alternativ än abort först”

PÅ PLATS I AD. Barnmorskan fingrar på korset hon har runt halsen. Tystnaden sänker sig i sessionssalen. Hon sitter tyst och lyssnar när hennes vittnesmål från tingsrätten i Jönköping spelas upp på två skärmar i Arbetsdomstolen.

Åsikter

Vi kanske också väljer träskets värsta krokodil

KRÖNIKA. Har ni också haft känslan att vi lever i ett skumrask-träsk? Sverige är ett av världens minst korrumperade länder, enligt Transparency Internationals index. Trots det avslöjas ständigt olika former av fuffens på alla samhällsnivåer.