Nyhetsbrev allmänna compost

Nyheter

Kan min arbetsgivare tvinga mig att jobba hemma?

EXPERTERNA. Jag jobbar på ett mindre IT-bolag. Vi var beredda på att återvända till kontoret under hösten men arbetsgivaren har sagt upp lokalerna och kräver att alla jobbar hemifrån eller hos kund. Kan företaget göra så?

Om oss

Redaktör till tidningen Arbetarskydd

Ny Teknik Group söker en redaktör och ansvarig utgivare till tidningen Arbetarskydd. Tidningen bevakar arbetsmiljöfrågor med stort fokus på rättsprocesser.

Nyheter

Daniel Lind leder nytt fackligt projekt

KARRIÄR. Facken inom industrin och Arenagruppen inleder ett utrednings- och forskningsprojekt med fokus på Sveriges produktivitet, skriver Arenagruppen i ett pressmeddelande.  

Nyheter

Det är visst möjligt att gå vidare med LAS-förslaget

DEBATT. Det är fullt möjligt att gå vidare med Las-förslaget med beaktande av de lagtekniska synpunkter som framförts av remissinstanserna. Det är dessutom önskvärt att så sker eftersom den svenska modellen historiskt fungerat bäst när parterna har kommit överens om reglerna, skriver medlarna Bengt Huldt och Kurt Eriksson.  

Tidningen

Fyra frågor till Mikael Sandlund...

...som är sakkunnig i Statens medicinsketiska råd. Rådet har uttalat att vårdanställda har en moralisk skyldighet att vaccinera sig.