Nyhetsbrev allmänna compost

Arbetsdomstolen

Staten: Rätt avskeda Maria Ågren

Staten har ännu en gång svarat AD i målet mot Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren. Staten menar att även om hennes handlande inte skulle anses brottsligt var det rätt att avskeda henne.

Arbetsdomstolen

Polis lämnar yrket efter AD-dom om bisyssla

Att som polis ensidigt engagera sig för brottsoffer på sin fritid är inte tillåtet efter en dom i Arbetsdomstolen. Polisen Jenny Eriksson från Umeå har nu lämnat sina uppdrag och söker sig besviken bort från polisen.

Arbetsrätt

Tillåtet att skicka hemligheter till sig själv

Att skicka företagshemligheter till sin privata e-postadress är inte förbjudet. Därför slipper en tidigare anställd på Marginalen Bank ett vitesförbud på två miljoner kronor.

Arbetsrätt

ST tar strid för stoppad bisyssla

Länsstyrelsen i Dalarna har satt stopp för en medarbetares inventeringar av naturen på hans fritid. Nu går fackförbundet ST till Arbetsdomstolen för att upphäva förbudet av bisysslan.

Nyheter

Lag om entreprenörers ansvar skjuts upp

- Vi lyckades med vårt påverkansarbete. Nu får vi mer tid till att informera medlemmarna så att de hinner anpassa sig till de nya förutsättningarna, säger Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

Åsikter

Låt inte fake news vinna det här valet

LEDARE. Okej, det här är vad som gäller i höst: Vi har ett antal partier som alla vill ta plats i riksdagen. Några av dem ligger i trakterna av den magiska fyraprocentsspärren.