Nyhetsbrev allmänna compost

Nyheter

V släpper kravet på misstroendeförklaring

Regeringen, Centern och Liberalerna är överens om att skjuta fram reformeringen av Arbetsförmedlingen i ett år. Vänsterpartiet meddelar att de då släpper kravet på misstroende.

Nyheter

Mindhammar blir AF:s generaldirektör

Maria Mindhammar efterträder Mikael Sjöberg som Arbetsförmedlingens generaldirektör, meddelar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en presskonferens. – Jag är helt övertygad om att hon med sin gedigna erfarenhet är rätt lämpad för uppdraget, säger Eva Nordmark.

Nyheter

Krögare döms för människoexploatering

En krögare i 50-årsåldern döms till åtta månaders fängelse för människoexploatering sedan han använt slavliknande kontrakt på sin krog. Domen är unik.

Arbetsdomstolen

AD: Det går 365 dagar på ett år

DOM. Nu har ADslagit fast att det går 365 dagar på ett år – oavsett skottår eller inte. Den visstidsanställda kom därmed inte upp i tillräckligt många dagar för att tillsvidareanställas.

Avtalsrörelsen

Omställningsavtal tecknat i kommunsektorn

Även vikarier och sjukskrivna ska få rätt till kompetensinsatser för att stärka de anställda när verksamhet görs om. Det är en del i avtalet mellan parterna i den kommunala sektorn.

Debatt

”Stoppa omotiverade registerkontroller”

DEBATT. Vi är oroliga för att arbetsgivare anser sig ha rätt att veta saker om sina anställda, som historiskt tveklöst har tillhört den privata sfären, skriver företrädare för Unionen.