Nyhetsbrev allmänna compost

Arbetsdomstolen

AD: Statligt anställda tvingas flytta

DOM. Anställda vid Fastighetsmäklarinspektionen hade ingen avtalad arbetsort. De som inte vill flytta med från Stockholm till Karlstad tvingas säga upp sig själva.

Avtalsrörelsen

”LO kan kliva ner från sina höga hästar”

Centerpartiet avvisar den kraftiga LO-kritiken. Ett par miljarder till höjda polislöner äventyrar inte den svenska förhandlingsmodellen, säger chefsekonom Martin Ådahl.

Avtalsrörelsen

Konflikten i skärgårdstrafiken avblåst

Den pågående konflikten i skärgårdstrafiken är avblåst. Seko och arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen har kommit överens om ett nytt avtal.

Avtalsrörelsen

Poliser och officerare vill spräcka märket

Både poliser och officerare kräver betydligt högre löneökningar än vad andra grupper har fått i årets avtalsrörelse. Löneökningarna måste hamna långt över märket på 6,5 procent är båda förbundens mål.

Nyheter

Efter #metoo-lavinen: Ministrar bjuder in parterna

Regeringen kallar till möte om hur sexuella trakasserier ska motverkas: – Det är helt otillständigt att så många kvinnor upplever en så utsatt och otrygg position på sina arbetsplatser, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Debatt

”Lagstiftningen leder ofta till konflikter”

DEBATT. Lagstiftningen måste hänga med i vad som sker i arbetslivet med lägre facklig anslutning och ett sjunkande antal skyddsombud. Vår rapport är inte angrepp på den svenska modellen, skriver Svenskt Näringslivs experter.