Nyhetsbrev allmänna compost

Arbetsrätt

Krisen stoppar inte las-förhandlingar

CORONAVIRUS. Förhandlingarna om nya las-regler som parterna för parallellt med att regeringens utredning fortsätter: – Pandemin påverkar inte grundfundamenta, säger PTK:s förhandlingschef Martin Wästfelt.

Nyheter

LO: En halv miljon jobb försvinner

CORONAVIRUS. Sveriges BNP kommer att minska med 15 procent under det andra kvartalet 2020, och en halv miljon arbetstillfällen försvinner. Den dystra prognosen ger LO.

Nyheter

”Krispaketen för små och långsamma”

CORONAVIRUS. Krispaketen räcker inte för många drabbade företag och stöden riskerar att komma när det redan är för sent: – Läget är mycket allvarligt, framhåller Jan-Olof Jacke, Svenskt Näringsliv.

Nyheter

Hemarbete öppnar upp för sårbarhet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har mycket fokus på att säkerställa att verksamheterna i kommunerna fungerar: – Hemarbete riskerar att öppna för sårbarheter, säger Svante Werger.

Nyheter

Facken välkomnar förslagen: Ingenting saknas

CORONAVIRUS. LO och TCO välkomnar förslaget om satsningar på att hjälpa dem som förlorar sina jobb under coronakrisen. Även Svenskt Näringsliv ser positivt på förslagen.

Arbetsdomstolen

Avskedade jurist - nu stäms fackförbundet i AD

Kyrkans akademikerförbund stäms nu för att ha avskedat sin förbundsjurist som utrett ekonomiska oegentligheter. En repressalie i strid med Las och visselblåsarlagen, anser SSR.