Nyhetsbrev allmänna compost

Avtalsrörelsen

”Kommunal körde med maffiametoder”

Avtalet för privata personliga assistenterna är undertecknat. Men Vårdföretagarnas förbundsdirektör är kritisk till Kommunals sätt att tvinga fram avtalet.

Nyheter

Övervakad och sparkad får rätt i Europadomstolen

En rumänsk anställd fick sparken för att han hade privatsurfat på arbetstid. Men nu slår Europadomstolen för mänskliga rättigheter fast att arbetsgivaren inte hade rätt att övervaka sina anställda utan förvarning.

Nyheter

Så blir du en resurs på alla möten

Få vågar erkänna när de inte förstår. Brukar du sitta och låtsas att du hänger med i mötets alla detaljer? Genom att göra tvärt om kan du bli den viktigaste personen i rummet.

Avtalsrörelsen

Medling inledd för personlig assistans

Kommunal och Vårdföretagarna har inte kunnat komma överens: – Vi hoppas att vi kan få till ett avtal innan konflikten bryter ut den 8 september, säger Lenita Granlund, på Kommunal.

Avtalsrörelsen

Kommunal varslar om konflikt för assistenter

Kommunal varslar om konflikt för personliga assistenter i privat sektor. Fackförbundet kräver att Vårdföretagarna ska betala ut lön enligt industrimärkets norm.

Åsikter

Privatlivet sänker arbetsresultatet

LEDARE. Också i den bästa av världar är det omöjligt att alltid prestera på topp. Vi identifierar enkelt problemen på arbetet som hindrar oss att glänsa maximalt. Det är fel på organisationen, chefen och kollegerna. De bästa projekten går alltid till någon annan så vi får inte visa allt vi kan.