Nyhetsbrev allmänna compost

Nyheter

Lag & Avtal får nya ägare

Finländska mediebolaget Alma Media säljer sina aktier i Alma Talent AB där tidningarna Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & Ledarskap, Ny Teknik och Teknikhistoria ingår.

Åsikter

Lagt kort ligger om du säger upp dig

LEDARE. Under väldigt pressade situationer på jobbet har nog de flesta tänkt tanken: Nu får det vara nog - jag säger upp mig. En del gör det också, och många gånger kan det säkert bli bättre. Personen får ett nytt jobb och en bättre arbetssituation.

Nyheter

Unga utan jobb ökar snabbt

Nu ökar arbetslösheten särskilt snabbt bland unga. Det visar siffror från Arbetsförmedlingen. Och ungdomsarbetslösheten väntas fortsätta att öka i hög takt, från en redan hög nivå.

Arbetsdomstolen

Vårdares bisyssla nu på AD:s bord

En vårdare avskedades för att han har en bisyssla och för att han ska ha betett sig otillbörligt mot en patient. Hans arbetsgivare bryter mot anställningsskyddslagen, anser Kommunal och stämmer Almega och Aleris Psykiatri AB till Arbetsdomstolen.

Nyheter

KI ser långvarig djup lågkonjunktur

De rejält sänkta arbetsgivaravgifterna har varit väl generösa. Men totalt sett bedömer Konjunkturinstitutet att statens jättestöd på 230 miljarder är rimligt. Men 2022 måste svångremmen dras åt.

Nyheter

Yngre missnöjda med distansarbete

Yngre personer som jobbar hemifrån under coronapademin har svårare än sina äldre kollegor att arbeta på distans: – De yngre är lite mer vilsna än sina äldre kollegor.

Nyheter

Justitieministern KU-anmäls för kompetensutvisningar

Moderaterna anmäler justitieminister Morgan Johansson (S) till riksdagens konstitutionsutskott (KU). Orsaken är att M inte anser att ministern följt riksdagens tillkännagivande om att ta fram ett lagförslag för att stoppa så kallade kompetensutvisningar.

Nyheter

”Coronakris kan öka löneskillnader”

Löneskillnaderna mellan könen fortsätter att minska. Men coronakrisens effekter på arbetsmarknaden kan komma att ändra den utvecklingen, enligt Medlingsinstitutets årsrapport.