Nyhetsbrev allmänna compost

Arbetsdomstolen

Säljare tvingades vinka adjö till gamla jobbet

STÄMNING. ”Det går inte att ha elva forwards i ett lag”, förklarade ledningen på Tallink Silja och omplacerade fem tjänstemän. En säljare fick istället vinka fram fordon på färjorna.

Nyheter

Polisförbundet välkomnar nya rikspolischefen

– Anders Thornberg har stor kunskap om det polisiära arbetet och kan motivera och engagera medarbetarna. Han blir den samlande kraft som svensk polis behöver, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar om den nya rikspolischefen.

Avtalsrörelsen

2017 års avtalsrörelse – månad för månad

Medlingsinstitutets generaldirektör Carina Gunnarsson har kallat avtalsrörelsen unik för att inte en enda dag gått förlorad på grund av strejk eller lockout trots att många kollektivavtal förhandlats om.

Fråga Experten

Ska företagets pensionsmiss drabba mig?

EXPERTFRÅGA. Jag har upptäckt att företaget inte gjort några pensionsinbetalningar. Jag anser att jag borde få kompensation för värdeökning.

Nyheter

”Som expert måste man ha integritet”

PROFILEN. Professor Lars Calmfors, som leder det Arbetsmarknadsekonomiska rådet, vägrar gå någons ärenden. Han har stämplats som både vänster- och högerekonom.

Arbetsdomstolen

Utredaren: Blir inte fler tvister om företagshemligheter

AD. Behovet av större likheter kring företagshemligheter i de olika medlemsländerna ligger bakom det EU-direktiv som ska införlivas senast den 9 juni. Michaël Koch, tidigare ordförande i Arbetsdomstolen, har utrett hur det ska gå till i Sverige.

Arbetsdomstolen

Svenskt Näringsliv: Risk för fler konkurrensklausuler

LAGSTIFTNING. Fler konkurrensklausuler, ett ökat antal tvister i AD och risk för ett minskat utnyttjande av arbetstagares kompetens – det kan bli följden av förslaget till ny företagshemlighetslag. Det visar Lag & Avtals genomgång av remissvaren.

Nyheter

Så undviker du gdpr-paniken

Det kan upplevas som en tickande bomb, det nya regelverket för personuppgifter, med hot om miljonböter. Lag & Avtal reder ut EU:s dataskyddsförordning, gdpr.