Nyhetsbrev allmänna compost

Arbetsrätt

Thorwaldsson: Låt parterna råda över arbetsrätten

Stefan Löfven (S) kan tänka sig en uppgörelse om arbetsrätten över blockgränserna. Men det kan inte LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. – Det är klart att vi blir oroliga på LO när politiker pratar om arbetsrätten. Vi tycker ju det här är ett område för parterna att ta ansvar för, säger han till Sveriges Radio.

Arbetsrätt

Ratio: ”Las skapar ett omoraliskt beteende”

Lagen om anställningsskydd, Las, skapar ett omoraliskt beteende med konstruerade uppsägningar. Det är en av slutsatserna i en ny rapport från Ratio där man tolv företagsledare djupintervjuats om Las. I ytterligare en rapport visar en genomgång av ett 70-tal kollektivavtal att fack och arbetsgivare är flitiga med avsteg från Las.

Nyheter

Rekordlåga löner men ingen vågar vittna i AD

42 kronor och 75 öre. Det fick de lägst betalda i timlön på det lettiska byggföretaget. Men ingen av dem vågar vittna och Byggnads vill inte pressa dem inför huvudförhandlingen.

Arbetsdomstolen

Expert välkomnar AD-besked om värvningsklausul

– Marknaden har stor nytta av klargörande besked från Arbetsdomstolen, säger Reinhold Fahlbeck, expert på konkurrensregler, efter besluten om att stoppa värvningsförbud mot spelutvecklare.

Arbetsdomstolen

AD häver förbud mot att värva spelutvecklare

VÄRVNINGSKLAUSUL. Spelföretaget Machine Games kan inte hindra avhoppare från företaget att värva sina tidigare kolleger. Arbetsdomstolen river upp beslutet i tingsrätten.