Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Unionen: Arbetsgivaren var illojal mot anställd

Att arbetstagare stäms för brott mot lojalitetsplikten är inte ovanligt. Men i ett unikt fall stämmer nu Unionen en arbetsgivare för lojalitetsbrott mot en anställd säljare.

Arbetsdomstolen

Psykolog i kamp mot Försvarsmakten

En psykolog inom Marinen avskedades efter påstådda samarbetssvårigheter. Nu stäms Försvarsmakten av Psykologförbundet inför Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

Polisen sågar JO och överklagandenämnden

Polismyndigheten underkänner i ett yttrande både JO och Statens överklagandenämnd. De anklagas för att ha missförstått systemet med överklagande av statliga tillsättningar.

Arbetsdomstolen

Blixtanställd fick rätt om turordning

Hamnarbetarförbundet vann en halv seger i AD när en blixtare i Göteborgs hamn fick tillgodogöra sig anställningstiden hos sin förra arbetsgivare.

Arbetsdomstolen

Oenighet om miljonarvode i Maria Ågren-målet

Arvodet för statens advokat i AD-målet med Transportstyrelsens generaldirektör slutade på 2,6 miljoner kronor. – Jag tycker inte att statens kostnader är rimliga, säger Magnus Bäckström, förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer.

Arbetsdomstolen

Norge: Fel av vikarien vägra skaka hand

Ett norskt fall slutade tvärtemot fallet som avgjordes i AD 2018. En diskrimineringsnämnd anser att det var rätt att neka förlängt vikariat för den man vägrade skaka hand med kvinnor.

Arbetsdomstolen

AD avvaktar med besked i mål om restid

Simsalabim. Så undrar Arbetsdomstolens ordförande Karin Renman om man kunde beskriva hur restid förvandlades till arbetstid efter ett mål i EU-domstolen.

Arbetsdomstolen

Köpte dyra drönare – får behålla jobbet

En anställd på Securitas avskedades sedan han köpt drönare och spelkonsoler i bolagets namn och förvarat dem i sitt hem. Men tingsrätten ogiltigförklarar avskedandet.