Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

”Jag rådde inte Maria Ågren ta sitt straff”

Statssekreteraren Mattias Landgren nekar till att han skulle ha rekommenderat Transportstyrelsens dåvarande generaldirektör Maria Ågren att skriva på ett strafföreläggande. Det framkom vid förhöret i AD.

Arbetsdomstolen

AD: Jobberbjudandet måste vara konkret

Det krävs ett konkret erbjudande om jobb för att det ska gälla som ett omplaceringserbjudande. Det slår AD fast i fallet med en bagare som sades upp.

Arbetsdomstolen

Maria Ågren: Jag litade på min säkerhetschef

 – Jag blev väldigt chockad när Säpo ringde och sa att jag var misstänkt för brott, berättade Transportstyrelsens avskedade generaldirektör Maria Ågren andra dag i Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

Unionen tar förlängd uppsägningtid till HD

Unionen begär resning för rätten till förlängd uppsägningstid vid verksamhetsövergång.  – Det är en principiellt viktig fråga, säger Martin Wästfelt, till Lag & Avtal.

Arbetsdomstolen

ST strider i AD för dyslektiker

En kvinna som tog emot anmälningar till polisen fick sluta under provanställningen för att hon hade dyslexi. Det hävdar Fackförbundet ST som stämmer staten för diskriminering.

Arbetsdomstolen

AD: Inte diskriminering avbryta anställning för gravid

Provanställningen avbröts efter att den kvinnliga konsulten sjukskrivit sig på grund av sin graviditet. DO förlorar dock i AD eftersom något samband mellan graviditeten och avbrytandet av anställningen inte kunnat bevisas.

Arbetsdomstolen

Facket tar strid för avskedad på Migrationsverket

En anställd på Migrationsverket avskedades för att han gjort mängder med slagningar på asylsökande och andra i datorn. Nu går fackförbundet ST till AD för att få avskedandet ogiltigförklarat.

Arbetsdomstolen

Uppsägning av professor diskrimineringsbrott?

Uppsägningen av en professor på Örebro universitet vidtogs för att hon anmält kollegan för sexuella trakasserier. Det hävdar Sulf som nu stämmer universitetet inför AD på nytt för brott mot diskrimineringslagen.