Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Kommunal stämmer bussbolag på tre miljoner

Bussbolaget betalade sina chaufförer efter egna konstruerade schabloner. Det anser fackförbundet Kommunal som stämmer arbetsgivaren för brott mot kollektivavtalet.

Arbetsdomstolen

Brandmannen förlorade i AD

Brandmannen som sades upp av personliga skäl efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt får inte tillbaka sin anställning. Arbetsdomstolen avslår Kommunals talan.

Arbetsdomstolen

”Jag fick bättre värden än före hjärtinfarkten”

PÅ PLATS I AD. Brandmannen rullar upp hela historien för Arbetsdomstolen. Den som började en vanlig söndagskväll i januari 2015. Brandmannen hade varit och spelat ishockey. Efteråt gick han till brandstationen och tog en kopp kaffe och en bit smörgåstårta. Det var då han kände hur det plötsligt gjorde ont i bröstet.

Arbetsdomstolen

Polisfacket tar strid för chef i AD

Polischefen miste sin tjänst i samband med den stora omorganisationen 2015. Nu kräver facket 200 000 kronor i skadestånd och ytterligare en miljon kronor i vite

Arbetsdomstolen

Låg tröskel för att driva process i AD

Fackförbundet OFFC har kunnat företräda en förskollärare som utpekats som medlem i Svenska motståndsrörelsen. Detta trots att det lilla förbundet inte hade ekonomi för att klara rättegången.

Arbetsdomstolen

Fler män anmäler till DO

Bland anmälningarna om diskriminering på grund av föräldraledighet har männen börjat öka i antal.

Arbetsdomstolen

Säkerhetsföretag kontrollerar de anställda

Bullstölden räckte inte till uppsägning. Att den legat på golvet innan kafébiträdet åt upp den var en förmildrande omständighet, ansåg AD. Arbetsgivaren var vittne till händelsen, andra tar kontrollföretag till hjälp för att bli av med personalen. Men att det skulle vara syftet tillbakavisas av arbetsgivarorganisationen Visita.