Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Polis lämnar yrket efter AD-dom om bisyssla

Att som polis ensidigt engagera sig för brottsoffer på sin fritid är inte tillåtet efter en dom i Arbetsdomstolen. Polisen Jenny Eriksson från Umeå har nu lämnat sina uppdrag och söker sig besviken bort från polisen.

Arbetsdomstolen

”Vi ville göra något positivt av det fruktansvärda”

PÅ PLATS I AD. Hon greppar glaset, tar en klunk vatten och fortsätter berättelsen från vittnesbåset. Snart ska domaren avbryta henne. Jenny Eriksson har bytt polisuniformen mot en persikofärgad klänning och blanka vita sommarskor. De tre timmarna i Arbetsdomstolen avgör hennes framtid.

Arbetsdomstolen

Första målet i AD med staten mot en generaldirektör

Arbetsrätt. För första gången prövar Arbetsdomstolen vad som krävs för att sparka en generaldirektör. Staten måste visa att Transportstyrelsens chef Maria Ågren grovs åsidosatt sina åligganden. En form av upp­rättelse och 115 000 kronor i månadslön i fyra år ligger i potten.

Arbetsdomstolen

AD: Diskriminering neka kroniskt sjuk deltid

Angelique Amanatidis ville gärna ha ett arbete på halvtid, något som Manpower Student nekade henne. Det var fel, slår AD fast och hon får nu 110 000 kronor i diskrimineringsersättning.

Arbetsdomstolen

Journalistförbundet förlorade fotograf-fallet

AD-DOM. En tidningsfotograf med 35 års anställning på Östgöta Media som skrivit enklare texter anses inte tillräckligt kvalificerad för att få en reportertjänst på en tidning.

Arbetsdomstolen

EU-dom ger målarna hopp om AD-seger

Sedan 2015 har Målareförbundet förgäves åberopat en EU-dom för att få restiden räknad som arbetstid. Därför går man nu till AD: – Det har varit ett väldigt medlemstryck i frågan, säger Peter Sjöstrand, på Målareförbundet

Arbetsdomstolen

Målarna tar restiden till AD

Ska restiden till och från kunderna räknas som arbetstid och ge rätt till övertidsersättning för landets målare? Den frågan vill nu Målareförbundet ha svar på av Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

Sparkad generaldirektör mötte staten i AD

Här går den avskedade generaldirektören för Transportstyrelsen in i sammanträdesrummet på AD. I mötet med statens ombud kretsade mycket kring frågan om hon verkligen agerat olagligt.