Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Polisen: ”Ingen sa att jag riskerade min anställning”

PÅ PLATS I AD. Varför väntade du inte med att skaffa barn under den här prövotiden? Det frågar Polismyndighetens arbetsrättsjurist Julia Damerav Malmström i motförhöret av den uppsagda polisassistenten. Svaret dröjer. Polisassistenten får till slut fram: – Det är så privat.

Arbetsdomstolen

Målarförbundet stämmer företag på en halv miljon

Svenska Målarförbundet stämmer ett takmålningsföretag i Stockholm, inför Arbetsdomstolen, för brott mot kollektivavtalet och kräver samtidigt över en halv miljon kronor i skadestånd och ersättning för utebliven lön.

Arbetsdomstolen

Avskedad på Migrationsverket fick rätt

Migrationsverket avskedade en handläggare för att ha sökt i myndighetens databas. Trots att det var otillåtet, är det inte skäl för vare sig uppsägning eller avskedande, slår AD fast.

Arbetsdomstolen

”Han tycks ha haft svårt att säga nej”

PÅ PLATS I AD. Hans fackförbund betonar Migrationsverkets instruktion och värdegrund: ”Vi strävar efter att tillgodose den sökandes behov.” Och att man ska svara på sökandes frågor utan att skicka vidare. – Han hade 2 000 ärenden på sig själv. Enligt instruktionen skulle de ha varit 50, säger Fackförbundet ST:s förbundsjurist Jessica Berlin.

Arbetsdomstolen

AD: Fel avskeda brysk undersköterska

Falkenbergs kommun saknade laga skäl för att avskeda en undersköterska som agerat bryskt när hon flyttade en brukare. Det konstaterar AD och ändrar tingsrättsdomen.

Arbetsdomstolen

Kyrkomusiker tvingades leda barnkör

Svenska Musikerförbundet stämmer ett pastorat för brott mot mbl, sedan en kyrkomusiker blev ålagd att arbeta med en barnkör utan föregående förhandlingar.