Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Arbetsgivaren: Saklig grund för uppsägning

När Rebecca Launy sades upp hävdade arbetsgivaren både hennes sjukdom och illojalitet som grund. Illojaliteten bestod enligt Växjöbostäder i återkommande kritik mot företaget i avsikt att skada det.

Arbetsdomstolen

Polisers bisysslor granskas hårdare

REGLER. Att en polis engagerar sig i våldsutsatta kvinnor på fritiden skadar förtroendet för hela Polismyndigheten. Det anser myndigheten som driver vidare ett uppmärksammat mål i AD.

Arbetsdomstolen

Oftast förlikas parterna innan de når AD

UPPSÄGNING. – Det är inte ovanligt att en arbetsgivare säger sig vilja säga upp någon av personliga skäl, berätar Annika Ewerblad, jurist vid LO-TCO Rättsskydd.

Arbetsdomstolen

”Jag vill vinna detta för att kunna hjälpa andra”

KAMP. – Jag var inte intresserad av utköp. De ska inte kunna köpa sig fria från sitt ansvar för en löjligt låg summa, säger Rebecca Launy som sades upp av personliga skäl och driver fallet till AD.

Arbetsdomstolen

SJF: Medieägare skulle inte hålla med Medieföretagen

AD. Hur journalistens yrkesroll ser ut kom upp under förhandlingen om uppsägning av en fotograf: – Medieföretagens ståndpunkt känns uttalad i syftet att vinna framgång i den aktuella tvisten, säger Jonas Nordling, SJF.

Arbetsdomstolen

Facket: Förskolechefen blev utknuffad

AD. Enligt stämningsansökan knuffades en förskolechef fysiskt ut från sin arbetsplats efter en konflikt med vd:n. Nu stämmer Lärarförbundet ett företag i Kista och arbetsgivareföreningen KFO.

Arbetsdomstolen

Journalistförbundet tar strid för fotograf

AD. Fotografen fick gå, trots att han var utbildad journalist, hade lång anställningstid och tidigare haft en kombinerad tjänst som skrivande och fotograferande reporter.

Arbetsdomstolen

Strejkande sopgubbar får betala skadestånd

Arbetsdomstolen har slagit fast skadeståndet efter sommarens olovliga sopstrejk i Stockholm. 49 sopgubbar får betala ett allmänt skadestånd till Reno Norden AB och dela på rättegångskostnaderna med Svenska Transportarbetareförbundet.

Arbetsdomstolen

Liseberg stäms för bemanningskockar

Hotell- och Restaurangfacket och stämmer nöjesfältet Liseberg på 150 000 kronor. Anledningen är att Liseberg anlitat kockar från ett bemanningsföretag utan att först ha tillfrågat personer som man redan har avtal med.