Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Undersköterska på gruppboende avskedad

Kommunal tar strid för en undersköterska som avskedats från ett gruppboende för personer med funktionsnedsättningar. Undersköterskan nekar till det arbetsgivaren anklagar henne för. Hon uppger sig inte ha knuffat någon av de boende ut från personalrummet.

Arbetsdomstolen

Han crowdfundar för att driva sitt fall i AD

Tvist. Hans fackförbund hoppade av tvisten om figurerna Babblarna. Med en månad kvar till förhandling i AD står illustratören Ola Schuberts hopp till en insamling.

Arbetsdomstolen

”Dom om Maria Ågren skapar tydlighet”

Arbetsdomstolen ogiltigförklarar regeringens avskedande av Transportstyrelsens förra generaldirektör Maria Ågren. – Vi har haft en oklar reglering. Det är bra att vi nu får tydlighet, säger STs förbundsjurist Veera Littmarck, till Publikt.

Arbetsdomstolen

Byggnads vann segdragen tvist

Byggentreprenören Henrik Gustavsson förlorade i Svea hovrätt och får betala motparten, Byggnads, rättegångskostnader på drygt 2,7 miljoner kronor.

Arbetsdomstolen

Lika behandling kan kosta Skandia miljonbelopp

Ett gammalt avtal i försäkringsbranschen om olika pensionsålder för kvinnor och män lever kvar i en övergångsregel. Skandia stäms först för kollektivavtalsbrott och för könsdiskriminering för att företaget följt den.

Arbetsdomstolen

Slipper karantän trots konkurrensklausul

En läkarrekryterare kan hoppa av till en konkurrent, trots att hon har en konkurrensklausul. Tingsrätten anser att hon inte hade en nyckelposition. Nu ska AD avgöra fallet.

Arbetsdomstolen

Avskedad för nit-skjutning mot kollega

Arbetsgivaren hävdar att en plåtarbetare sköt metallbitar på sin kollega så att blodvite uppstod. IF Metall tonar ned händelsen och vill stoppa avskedandet i AD.

Arbetsdomstolen

Unionen tar strid för stöldanklagad säljare

En säljledare på Lidl anklagas för att ha stulit två dagskassor på 90 000 kronor. Nu begär hans fackförbund Unionen att Arbetsdomstolen förklarar avskedandet ogiltigt.