Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen

Arriva nekar spårvagnsföraren sjuklön

Den 1 januari 2019 körde hon med låg hastighet in i ett stoppblock vid Tvärbanans ändstation i Solna. Ingen person skadades, det blev heller inga materiella skador, alkohol och drogtesterna var utan anmärkning. Men hon togs ur tjänst och skickades på läkarundersökning.

Arbetsdomstolen

AD får en miljon mer medan MI får fem färre

BUDGETPROPOSITIONEN. Arbetsdomstolen förväntas använda tre och en halv miljon mindre än vad domstolen budgeterats för 2019.I siffror innebär det 29,7 miljoner kronor i stället för budgeterade 33,2 miljoner. Ändå ökar regeringen på anslaget med en miljon för 2020 till 34,2 miljoner. 

Arbetsdomstolen

49 hamnarbetare kräver rätt timlön

Ett stort logistikföretag krävs på nära två miljoner kronor i skadestånd för att ha betalat ut för låg lön till 49 hamnarbetare. Det hävdar Svenska Hamnarbetarförbundet.

Arbetsdomstolen

Avskedad krävs på skadestånd för stöld

Svensk Handel stämmer en avskedad säljledare på Lidl och hans fackförbund Unionen i AD. Enligt stämningen har mannen gjort sig skyldig till stöld av en värdepåse.

Arbetsdomstolen

Skedande på kickoff ledde till avsked

En ljusdesigner blev avskedad efter att ha anklagats för sexuella trakasserier under en konferensresa i fjällen. Nu stämmer Unionen bolaget i Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen

”Ambulansförare avskedad efter negativ publicitet”

FÖRENINGSRÄTTSKRÄNKNING. En ambulansförare som körde in i en port fick löneavdrag. Vårdförbundet stämde bolaget. Nu har bolaget avskedat ambulansföraren - på grund av tvisten i AD, enligt Vårdförbundet.