ST stämmer Sida för hantering av provanställd

2020-05-25 16:58 Jonna Söderqvist  
ST-facket anser att Sida inte har iakttagit skriftlighetskravet i lagen om offentlig anställning. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Fackförbundet ST stämmer staten genom Sida för att biståndsmyndigheten inte informerat den anställda på rätt sätt.

En person tillsvidareanställdes som "risk officer" på garantienheten på Sida den 2 september 2019. Anställningen hade en sex månaders inledande provanställning. Den anställda trivdes. Dagen innan juluppehållet blev han inkallad till sin chef och fick, enligt förbundet, obefogad kritik på sina expertområden.

I början av februari fick den anställda veta att det inte blir någon fortsättning efter provanställningen. Den 18 februari 2020 hålls ett möte där den anställda informeras om att han omedelbart är arbetsbefriad och i ett mejl kort därefter skriver hans chef att han ska lämna tillbaka sin arbetsutrustning och att de andra medarbetarna ska informeras om att han slutar den 2 mars 2020.

Läs mer: ST-facket hävdar att uppsägning var ogiltig

Den anställda vidarebefordrar mejlet till sitt arbetsplatsombud för förbundet. En överläggning hålls på förbundets begäran den 21 februari där arbetsplatsombudet framför argument för varför den anställdas provanställning inte ska avslutas. Efter mötet underrättas arbetsplatsombudet om att provanställningen upphör. Arbetsgivaren uppger att det sker som en allmän information.

Förbundet för fram att arbetsgivaren inte expedierade handlingarna direkt till den anställda och hävdar att det krävs att rättshandlingen, avslutandet av provanställningen, riktar sig mot den part som avtalet gäller. Förbundet menar att Sida inte har iakttagit skriftlighetskravet i lagen om offentlig anställning.

ST yrkar att anställningen hos Sida ska bestå och att Sida ska betala lön från 3 mars 2020 till dagen för huvudförhandling med risk officeren.

Jonna Söderqvist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna