Arbetsrätt

Arbetsrätt

S redo backa om arbetsrätten

Enligt TV4 och Aftonbladet finns det nu en uppgörelse mellan S, MP, C och L. Partierna har bland annat kommit överens om den laddade frågan om arbetsrätten.

Fråga Experten

Kan min chef kräva att jag jobbar natt?

EXPERTFRÅGA. Jag är ensamstående mor och förskolan har bara öppet på dagtid. I mitt avtal står det att andra arbetstider kan förekomma. Måste jag säga upp mig?

Arbetsrätt

Facket: 59-åring blev ratad för språkfel

Han kastade om orden skyltfönster och fönsterskylt i sitt cv. Enligt Vision ska det vara en av de språkbrister som gjorde att den irakiskfödda mannen inte fick komma på intervju. Bostadsbolaget stäms nu för diskriminering.

Arbetsrätt

5 frågor till Lars Bäckström på Almega...

... som är arbetsrättsjurist och ny expert i Lag & Avtal. Tillsammans med LO-TCO Rättsskydds vd Dan Holke och advokat Pia Attoff svarar Lars Bäckström på läsarnas frågor om arbetsrätt i varje nummer av tidningen.

Arbetsrätt

Tingsrätten fällde och ”friade” lärare för misshandel

Hudiksvalls tingsrätt har i ett brottmål fällt en lärare för misshandel av en elev. Samma domstol har i ett annat mål några dagar tidigare slagit fast att brottet inte går att styrka och att avskedandet av läraren saknar laglig grund.

Arbetsrätt

Kriminalvården backar i avtalsbråk

Avtalsstriden på Kriminalvården har tagit en ny vändning, skriver Seko Tidningen. Sekos lokala avtal på Nationella transportenheten ska ha förlängts till sista mars nästa år.