Arbetsrätt

Arbetsrätt

Studie: Fack och företag oftast eniga

Förhandlingar vid uppsägningar är sällan något problem: – Politikerna har satsat på fel häst, säger Camilla Frankelius, förhandlingschef för Sveriges Ingenjörer.

Arbetsrätt

”Se till att du har dokumentation”

Arbetsgivaransvar. En chef som möter en medarbetare med antisocialt beteende ska värna om sitt arbetsgivaransvar för arbetsmiljön, anser advokat Henric Diefke.

Arbetsrätt

Nordmark duckar för las-frågan

Nyutnämnda arbetsmarknadsministern Eva Nordmark ville inte ge några besked om hur undantagen i Las ska utökas när hon intervjuades i P1-morgon.

Arbetsrätt

Weihe avfärdar LO-krav om ökat rehabansvar

Drogmissbruk på jobbet ökar. Facket vill nu se ett ökat rehabiliteringsansvar från arbetsgivarna. Kommer inte på fråga, kontrar Anders Weihe på Teknikföretagen.

Arbetsrätt

”Jag ser uppdragen mest som en hobby”

Anna, 26, är just nu mellan två jobb och hälsar på pojkvännen utomlands. Sitt extraknäck för Testbirds kan hon sköta varifrån som helst i världen. Men hon betraktar det inte som ett jobb.

Arbetsrätt

Polisförbundet tar strid för skyddsombud

Ett skyddsombud i norra Sverige nekades fortbildning a sin arbetsgivare, skriver Polistidningen. Förklaringen från arbetsgivaren ska ha varit att personen är skyddsombud och besvärlig i den rollen. Det hävdar Polisförbundet, som nu kräver skadestånd av Polismyndigheten.