Arbetsrätt

Arbetsrätt

Löfven: Vi står upp för januariavtalet

– Vi står upp för det vi har gjort upp om i januariavtalet och kommer parterna överens är det det som ska genomföras, svarar statsminister Stefan Löfven på en fråga från TT om hur han ser på frågan om arbetsrätten.

Arbetsrätt

Lööf om Las-förändringar: Vi har tagit i hand

Den omdiskuterade utredningen om förändringar i lagen om anställningsskydd kommer att genomföras i dess nuvarande form – om inte fack och arbetsgivare kommer överens. Det hävdar Centerpartiets partiledare Annie Lööf i SVT:s Aktuellt.

Arbetsrätt

Han vill forma framtidens arbetsrätt

MOT VÄGGEN. Martin Ådahl (C) får facken att se rött. Han är den som drivit den arbetsrättliga linjen som är formulerad i Las-utredningen.

Arbetsrätt

Sämre försäkringsskydd vid hemarbete

Hemarbete under coronakrisen kan ha många fördelar. Men vet du att ditt försäkringsskydd är sämre hemma än på jobbet? − Olyckor som beror på 'livets dagliga faror i hemmet' omfattas inte av skyddet, säger Niklas Selberg, forskare inom arbetsrätt.

Arbetsrätt

Luttrad förhandlare ska ratta LO-TCO Rättsskydd

Juridiken spelar en allt större roll på arbetsmarknaden, inte minst beroende på EU-rättens inflytande. – Förändringen är på gott och ont, säger Mattias Landgren, ny vd och chefsjurist på LO-TCO Rättsskydd.