Arbetsrätt

Arbetsrätt

” Fel att avskeda läkare dömd för hustrumisshandel”

ARBETSRÄTT. En läkare dömdes för tre fall av misshandel av sin hustru och grov vårdslöshet i trafik. Han blev avskedad men Läkarförbundet menar att arbetsgivaren inte följt tvåmånadersregeln och att avskedandet är ogiltigt.

Arbetsrätt

Ny juristbyrå tar vid efter Rive

UPPDATERAD. Den skandalomsusade juristbyrån Rive försatte sig själv i konkurs. Moderbolaget i koncernen startar nu en ny byrå, men hävdar att den inte ska drivas på samma sätt som Rive.

Arbetsrätt

Tema: Svåra uppsägningar

ARBETSDOMSTOLEN. Hur tänkte förbunden, var inte förlusten i AD given på förhand? Hur har det gått för forskaren som anklagades för fusk och avskedades, men sedan vann i AD? Hur många fall av avskedande och uppsägning av personliga skäl har gått hela vägen till AD de senaste tio åren? De svaren, och mycket mer, får du genom att läsa Lag & Avtals tema som går under vinjetten Svåra uppsägningar.

Arbetsrätt

Avskedad för covidsmitta får stöd av facket

Fastighetsanställdas förbund tar nu strid på central nivå för en avskedad städare. Han anklagas för att medvetet ha spridit covidsmitta på jobbet på på Gekås köpcentrum i Ullared. Det skriver Fastighetsfolket.

Tidningen

Las-arbete under stor tidspress

Utredningen om anställningsskyddet blir klar i tid. Det räknar experter i arbetsgruppen med när det är en månad kvar till deadline. Men arbetet sker under stor tidspress, berättar de för Lag & Avtal.

Arbetsrätt

Har du nyss bytt jobb?

Är du arbetsrättare eller till exempel ombudsman och har bytt jobb nyligen? Berätta det för andra.

Arbetsrätt

EU-domstolen respekterar och förstår regleringen

KOMMENTAR. ARN:s vägledande beslut vittnar om anmärkningsvärt dålig förståelse för en kollektivavtalsreglerad arbetsmarknad, anser Lag & Avtals EU-rättsliga kommentator Erik Sinander.

Tidningen

Hur tänkte fackförbunden i AD?

ARBETSRÄTT. Olovlig körning, misshandel, vandalisering och sexuella närmanden. Praxis talar klart emot arbetstagarna. Hur trodde respektive fackförbund att de kunde vinna i Arbetsdomstolen?