Arbetsrätt

Tidningen

”Las-förslaget överlever regeringskris”

LAGSTIFTNING. Förändringarna av Las och parternas uppgörelse kommer att genomföras även om landet får en regeringskris på måndag. Det säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark till Lag & Avtal.

Tidningen

"Största reformen på arbetsmarknaden i modern tid"

Fler undantag vid uppsägningar, lättare att säga upp den som missköter sig och ett miljardpaket till stöd för omställning och studier. Dessa arbetsrättsliga reformer presenterade regeringen på måndagen.  

Arbetsrätt

Nu vill LO in i Las-förhandlingarna

På torsdagskvällen beslutade LO:s representantskap att ge styrelsen i uppdrag att begära förhandlingar med Svenskt Näringsliv om omställningsförsäkringar.

Arbetsrätt

” Fel att avskeda läkare dömd för hustrumisshandel”

ARBETSRÄTT. En läkare dömdes för tre fall av misshandel av sin hustru och grov vårdslöshet i trafik. Han blev avskedad men Läkarförbundet menar att arbetsgivaren inte följt tvåmånadersregeln och att avskedandet är ogiltigt.

Arbetsrätt

Ny juristbyrå tar vid efter Rive

UPPDATERAD. Den skandalomsusade juristbyrån Rive försatte sig själv i konkurs. Moderbolaget i koncernen startar nu en ny byrå, men hävdar att den inte ska drivas på samma sätt som Rive.

Arbetsrätt

Tema: Svåra uppsägningar

ARBETSDOMSTOLEN. Hur tänkte förbunden, var inte förlusten i AD given på förhand? Hur har det gått för forskaren som anklagades för fusk och avskedades, men sedan vann i AD? Hur många fall av avskedande och uppsägning av personliga skäl har gått hela vägen till AD de senaste tio åren? De svaren, och mycket mer, får du genom att läsa Lag & Avtals tema som går under vinjetten Svåra uppsägningar.

Arbetsrätt

Avskedad för covidsmitta får stöd av facket

Fastighetsanställdas förbund tar nu strid på central nivå för en avskedad städare. Han anklagas för att medvetet ha spridit covidsmitta på jobbet på på Gekås köpcentrum i Ullared. Det skriver Fastighetsfolket.

Tidningen

Las-arbete under stor tidspress

Utredningen om anställningsskyddet blir klar i tid. Det räknar experter i arbetsgruppen med när det är en månad kvar till deadline. Men arbetet sker under stor tidspress, berättar de för Lag & Avtal.

Arbetsrätt

Har du nyss bytt jobb?

Är du arbetsrättare eller till exempel ombudsman och har bytt jobb nyligen? Berätta det för andra.