Arbetsrätt

Arbetsrätt

LO-basen hotar med strejk om arbetsrätten

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson sa under sitt förstamajfirande i Kalmar att han är säker på att LO-medlemmar är beredda att gå ut i strejk om arbetsrätten skulle försämras kraftigt. Men statsminister Stefan Löfven vill inte prata om ett nytt rosornas krig.

Arbetsrätt

Motvind väntar S efter kompromiss om arbetsrätten

Svårsmälta S-kompromisser om försvagad arbetsrätt och sänkta skatter för de lite rikare ger motvind när LO-folk och S-sympatisörer ska ut och tåga på första maj. Budskapet från LO-toppar och statsministern är: Det kunde ha varit värre – upp till kamp inför EU-valet!

Arbetsrätt

Centerns Martin Ådahl: En historisk dag

Nu är direktiven spikade i den statliga utredning som ska se över arbetsrätten: – En historisk dag för svensk arbetsmarknad, säger Centerns chefsekonom Martin Ådahl.

Arbetsrätt

Ris och ros till utredningen om arbetsrätt

KOMMENTARER. Fackförbundet Saco gläds över uppdraget att ge arbetsgivarna ökat ansvar för kompetensutveckling. Svenskt Näringsliv hade hellre sett ett mindre begränsat direktiv.

Arbetsrätt

Han ska leda utredningen om arbetsrätten

Regeringen tillsatte i dag en särskild utredare, justitierådet Gudmund Toijer, för att se över arbetsrätten. Men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ser hellre att parterna förekommer lagförslagen.

Arbetsrätt

Forskare: Turordningsreglerna har effekt

Inte sällan påstås att turordningsreglerna har spelat ut sin roll: – Det stämmer inte. Forskning visar på att de har reella effekter, säger Per Skedinger, forskare vid Linnéuniversitetet.

Arbetsrätt

Juridikstudenter går igång på offentlig förvaltning

Mannheimer Swartling toppar listan över juridikstudenternas mest attraktiva arbetsgivare 2019. I övrigt är det offentlig förvaltning som dominerar på topplistan. Det framgår av Universums årliga undersökning.