Arbetsrätt

Arbetsrätt

”Allt fler arbetsgivare avskedar direkt”

– Man har haft varningar som skulle räcka till uppsägning på personliga skäl. Men inträffar det sedan något som arbetsgivaren ser som skäl att avskeda, då slår man till direkt på den grunden. säger Martin Wästfelt, Unionens chefsjurist.

Arbetsrätt

”Det är en helt annan byrå i dag”

GULDKLOCKAN. Han har jobbat i 28 år på företaget som gått från att vara en liten advokatbyrå till att bli en stor och internationell aktör.

Arbetsrätt

Facket öppnar för fredsplikt med Sveriges Hamnar

Hamnarbetarförbundet kan tänka sig att teckna ett likalydande kollektivavtal med fredsplikt med Sveriges Hamnar. Det meddelades på en presskonferens i dag på eftermiddagen i Göteborgs hamn.

Arbetsrätt

Hallands hamnar bryter med hamnfack

Hallands hamnar slutar samverka med Svenska Hamnarbetarförbundet. Majoriteten av de hamnanställda saknar därmed fackligt inflytande.

Arbetsrätt

”Jag var för dyr för Södertörns högskola”

En promille av personalbudgeten skulle det kosta att anpassa arbetsplatsen för den bästa sökanden. Det var inte skäligt, anser AD. Domen upprör döva Richard Sahlin som inte fick jobbet.

Arbetsrätt

Byråerna tappar kvinnlig kompetens

OJÄMNT. Kvinnorna är i majoritet på juristutbildningarna, och går ut med högre betyg än männen. Advokatbyråerna anställer fler kvinnor än män som biträdande jurister – sex av tio nyanställda är kvinnor. Men sedan händer något. Endast 10–20 procent av delägarna på svenska byråer, och bara 30 procent av Sveriges advokater, är kvinnor.