Arbetsrätt

Arbetsrätt

5 frågor till Lars Bäckström på Almega...

... som är arbetsrättsjurist och ny expert i Lag & Avtal. Tillsammans med LO-TCO Rättsskydds vd Dan Holke och advokat Pia Attoff svarar Lars Bäckström på läsarnas frågor om arbetsrätt i varje nummer av tidningen.

Arbetsrätt

Tingsrätten fällde och ”friade” lärare för misshandel

Hudiksvalls tingsrätt har i ett brottmål fällt en lärare för misshandel av en elev. Samma domstol har i ett annat mål några dagar tidigare slagit fast att brottet inte går att styrka och att avskedandet av läraren saknar laglig grund.

Arbetsrätt

Kriminalvården backar i avtalsbråk

Avtalsstriden på Kriminalvården har tagit en ny vändning, skriver Seko Tidningen. Sekos lokala avtal på Nationella transportenheten ska ha förlängts till sista mars nästa år.

Arbetsrätt

”EU-domstolen har för stor makt”

Kritik. Dan Holke, chefsjurist på LO-TCO Rättsskydd, ser en ökad rättsosäkerhet i spåren av Laval-domen. Han menar att EU-domstolen har för stor makt.

Arbetsrätt

Här hotar domaren med fängelse i förhöret

WEBB-TV: Ledamöterna i AD fick ta del av en videoupptagning där en av parterna blev utskälld av tingsrättsdomaren i Varberg. Målet som överklagats rörde två låssmeder som anklagades för illojalitet.

Arbetsrätt

Kan jag avsluta mitt vikariat i förtid?

EXPERTFRÅGA. Jag har fått ett vikariat för en föräldraledig person. Om arbetsgivaren har rätt att bryta anställningen i förtid för mig, kan jag göra likadant?