Arbetsrätt

Arbetsrätt

Selberg: Transport har rätt att utesluta SD-politiker

DEBATT. Europakonventionen ger Transport rätt att utesluta SD-politiker, skriver universitetslektor Niklas Selberg, som menar att om Sverige inte ska bryta mot Europakonventionen måste tingsrättens dom ändras.

Tidningen

Företag kan bli blåsta på hemligheter

KROCK. I teorin ska inte företagshemlighetslagen krocka med den kommande visselblåsarlagen. Men i praktiken kan den nya visselblåsarlagen leda till att företagshemligheter sprids felaktigt.

Tidningen

”Las-förslaget överlever regeringskris”

LAGSTIFTNING. Förändringarna av Las och parternas uppgörelse kommer att genomföras även om landet får en regeringskris på måndag. Det säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark till Lag & Avtal.

Tidningen

"Största reformen på arbetsmarknaden i modern tid"

Fler undantag vid uppsägningar, lättare att säga upp den som missköter sig och ett miljardpaket till stöd för omställning och studier. Dessa arbetsrättsliga reformer presenterade regeringen på måndagen.  

Arbetsrätt

Nu vill LO in i Las-förhandlingarna

På torsdagskvällen beslutade LO:s representantskap att ge styrelsen i uppdrag att begära förhandlingar med Svenskt Näringsliv om omställningsförsäkringar.

Arbetsrätt

” Fel att avskeda läkare dömd för hustrumisshandel”

ARBETSRÄTT. En läkare dömdes för tre fall av misshandel av sin hustru och grov vårdslöshet i trafik. Han blev avskedad men Läkarförbundet menar att arbetsgivaren inte följt tvåmånadersregeln och att avskedandet är ogiltigt.

Arbetsrätt

Ny juristbyrå tar vid efter Rive

UPPDATERAD. Den skandalomsusade juristbyrån Rive försatte sig själv i konkurs. Moderbolaget i koncernen startar nu en ny byrå, men hävdar att den inte ska drivas på samma sätt som Rive.