Bråk på personalfest ledde till avskedande

2013-02-01 09:56 Lena Gunnars  

En man avskedades efter en incident som inträffade när han var på väg hem från en personalfest i sällskap med sin fru och en kvinnlig kollega. </br>Fackförbundet ST ansåg att avskedandet saknade grund och stämde arbetsgivaren Swedavia AB inför Arbetsdomstolen. Men parterna har nu nått en förlikning.

ST:s medlem hade arbetat på Arlanda flygplats sedan många år tillbaka. När han och hans fru tillsammans med en kvinnlig kollega skulle lämna festen ska en för honom okänd man ha kommit fram och fällt provokativa, vulgära och kvinnonedsättande yttranden om både hans hustru och den kvinnliga kollegan. Förbundets medlem ska då ha bett mannen sluta med det. Den okände mannen svarade med att utan förvarning knuffa till honom.

ST:s medlem ska reflexmässigt ha knuffat tillbaka. Det slutade med att de båda hamnade på golvet. En vakt från ett vaktbolag tvingades gripa in för att sära på dem. Mannen som provocerade förbundets medlem gjorde efteråt en polisanmälan. Efter det blev medlemmen avskedad.

Förbundet menade i stämningsansökan att händelsen inte var grund för avskedande och yrkade att han skulle få ett allmänt skadestånd på 125 000 kronor. Men det blev aldrig någon förhandling i Arbetsdomstolen eftersom parterna nu har förlikats.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna