”Det känns som att jag fått upprättelse”

2012-08-22 23:00 Elisabet Örnerborg  

Civilekonomens karriär stoppades när chefen fick reda på att han en gång hade fått diagnosen Aspergers syndrom. Det var diskriminering, avgjorde tingsrätten i somras och dömde OptoSweden AB att betala honom 235 000 kronor i allmänt skadestånd. <br/>– Det känns som att jag har fått upprättelse, säger civilekonomen.

Civilekonomen är på väg hem från en jobbintervju. Han söker nu jobb aktivt.

– Jag har gjort riktigt bra jobb på de arbeten jag har haft och vill fortsätta med det. Diagnosen är inte en faktor för mig längre eftersom den var felaktigt ställd, säger han.

Men det var den diagnosen som gjorde att chefen för OptoSweden AB avbröt civilekonomens utvecklingsprogram, försämrade hans anställningsförmåner och som gjorde att han trakasserades. När han sedan sades upp stod det i tjänstgöringsintyget att han var ekonom i stället för ekonomiansvarig och han fick ett dåligt omdöme. Civilekonomen menade att allt det här var uttryck för att arbetsgivaren diskriminerade honom på grund av funktionshinder.

På punkt efter punkt får civilekonomen rätt. Tingsrätten bedömer honom som trovärdig. Han har både med sin berättelse och med hjälp av bland annat e-mejl visat att han har blivit diskriminerad. För att kunna frias från anklagelserna skulle bolaget ha visat att diskriminering inte hade förekommit. Det har OptoSweden AB inte gjort.

Bolagets motbevisning har i de flesta fall bestått av vittnesförhör med chefen som har haft betydande svårigheter med att lämna rimliga förklaringar. Som att han via ett e-mejl den 5 mars 2010 skulle ha avbrutit utvecklingsprogrammet för att det inte gett civilekonomen vad han hoppats på.

Dels hade programmet då bara pågått i knappa tre veckor, dels stod det i mejlet att programmet skulle avslutas på grund av den information chefen fått om civilekonomens funktionshinder.

Den diskriminering civilekonomen utsatts för kostar bolaget 175 000 kronor (60 000 för avbrytandet av utvecklingsprogrammet, 25 000 för försämrade förmåner, 50 000 för trakasserier och 40 000 kronor för utformningen av tjänstgöringsbetyget).

Bolaget ska också betala honom 30 000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot anställningsskyddslagen och ytterligare 30 000 kronor för brott mot semesterlagen.

Domen har inte överklagats till Arbetsdomstolen, senaste dag för överklagande var den 3 juli.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna