Det läste ni mest 2012

2013-01-07 11:36 Angelica Söderberg  

HR-chefen som värnade de anställda genom att sparka chefer. Där har ni den artikel ni klickade allra mest under förra året. Facebook, mobbning på jobbet och flera frågor till våra experter hamnar även de på topplistan.

2012 blev ett år som präglades av ekonomisk osäkerhet och rader av varsel. Kanske var det anledningen bakom att nyheten om HR-chefen Susanne Axelsson-Heldring som prioriterade de anställda blev så uppskattad? I kommentarerna till artikeln får hon beröm för sina metoder, som bland annat innebär att cheferna ska vara närvarande bland de anställda och se det som sitt ansvar att deras kompetens kommer till sin rätt.

"Underbart att läsa om en modig HR-chef som ser till sina medarbetares bästa och som inser att en medarbetare som mår bra gör ett bra jobb!", skriver signaturen Lola.

För övrigt har svaren från Lag & Avtals experter på läsares frågor om olika arbetsrättsliga dilemman varit populära. Och så förstås detta Facebook, vad får man och vad får man inte göra i sociala medier är en återkommande favorit.

   

Tio i klick-toppen på lag-avtal.se under 2012

1. Färre sjuka när cheferna fick gå

2. Facebook-skämt fall för AD

3. Expertfrågan: Får de omplacera mig med sänkt lön?

4. Kolleger på kollission

5. Tidsfuskare fick sparken

6. Var berusad på fritiden - sades upp

7. Expertfrågan: Skyldig lämna utdrag ur belastningsregistret?

8. Risk för flygstrejk - lagom till sportlovet

9. Fick sparken för tio IKEA-kassar

10. Regeringen vill införa karriärsteg för lärare

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna