Arbetsrätt

Elev dömd för att ha sextrakasserat skolanställda

Först påståenden om att de båda anställda på högstadieskolan var kära i varandra. Sedan en påhittad sexakt med stönande och juckande i kafeterian. Nu döms en 16-årig elev för sexuellt ofredande av skolpersonal.

Publicerad

Den nu 16-årige eleven på högstadieskolan i Karlshamn hade trakasserat två anställda under en längre tid, rapporterar Blekinge läns tidning. Han påstod att de var kära i varandra, pikade dem och sjöng sånger om de påstått heta känslorna.

Tillsägningar hjälpte inte och vid ett tillfälle ska 16-åringen och en yngre elev ha iscensatt en påhittad sexakt mellan de båda anställda, där de sjöng, stönade och "juckade". Samtidigt satt de båda i skolpersonalen strax intill och spelade med andra elever.

– Jag undrade hur långt det ska behöva gå? Hur mycket ska jag behöva acceptera, sa den kvinnliga målsäganden under rättegången, enligt BLT.

Eleven döms nu mot sitt nekande för ungdomstjänst i 20 timmar för sexuellt ofredande av de båda anställda. Däremot anser tingsrätten att hotet som lett till åtal även för att ha dödshotat en målsägande inte är så allvarligt, utan friar eleven från den åtalspunkten.