Fel att avskeda för olycka

2010-09-02 07:57 Mattias Davidsson  
Foto: Jonas Askergren

Det var fel att avskeda truckföraren som fick skulden för en arbetsplatsolycka på Mondi Dynäs.

Arbetsdomstolen ogiltigförklarar avskedandet av en truckförare. Inte heller en uppsägning skulle vilat på saklig grund.

Arbetsgivaren, Mondi Dynäs i Kramfors kommun, har enligt domstolen inte lyckats visa att truckföraren agerat grovt vårdslöst, som man hävdat. Arbetsdomstolen dömer enhälligt Mondi Dynäs att betala 120 000 kronor i skadestånd till truckföraren.

Utöver det får truckföraren ersättning för den lön han gått miste om.

Bakgrunden är en arbetsplatsolycka som inträffade i mars 2009 på pappersbruket. En 3,2 ton tung pappersrulle hade då kommit i rullning och brutit benen på en operatör.

Under olycksfallsutredningen fann företaget att samma slags händelse inträffat en gång tidigare, den gången utan personskador.

Tillbudet hade inte rapporterats till företagsledningen. Vid båda händelserna var truckföraren med i arbetet att forsla rullar från rullmaskinen till en vagn.

Läs mer på Arbetarskydds webbplats.

Pappers hade yrkat på 200 000 kronor i skadestånd åt truckföraren. Arbetsdomstolen finner att avskedandet inneburit en synnerligen allvarlig kränkning av mannen. Ändå justerar domstolen ned skadeståndet med 80 000 kronor. Orsaken är att truckföraren var med om att inte anmäla tillbudet som föregick olyckan.

"Han kan inte undgå kritik för detta, eftersom det mycket väl kan tänkas att bolaget, med kännedom om tillbudet, hade förändrat rutinerna vid det aktuella arbetsmomentet" skriver Arbetsdomstolen.

 

Arbetsdomstolens dom

Pappersindustriarbetareförbundet hade stämt Sveriges Skogsindustrier och Mondi Dynäs. Tvisten gällde avskedandet av en truckförare. Dom 59/10, Mål A 153/09.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna