Arbetsrätt

Förskolepersonalen kränks på Facebook

Det har blivit allt vanligare att föräldrarna lägger ut kränkningar och grova ord via sociala medier. Nu har förskolornas ledning beslutat att polisanmäla alla kränkningar. ”Även om man är i offentlig tjänst ska man inte behöva utstå sådant” säger förskolechefen.

Publicerad

Det har blivit vanligare att föräldrarna uttrycker sig kränkande mot personalen på förskolorna i Östra Göinge, rapporterar Kristianstadsbladet. Nu har förskolechefen tagit fram en handlingsplan för att hindra fortsatta påhopp.

– Det handlar om min personals arbetsmiljö och som chef måste jag reagera, säger Ann-Sofie Jönsson, förskolechef med ansvar för förskolorna i Knislinge och Hjärsås, till tidningen.

Hon berättar att det redan har gjorts en polisanmälan om kränkningar via sociala medier och att ledningen beslutat att fortsätta på den linjen.

– Det har använts grova ord som är både kränkande och gör personalen ledsen, säger Ann-Sofie Jönsson, och fortsätter:

- Det verkar som om de som skriver tror att de kan gömma sig och vara anonyma, men så är det ju inte. Det är alltid någon som berättar vad som stått och då går det lätt att spåra vilken vårdnadshavare det är.

Ann-Sofie Jönsson berättar att handlingsplanen för hur kränkningar ska hanteras även har skickats ut till barnens vårdnadshavare, för att göra det tydligt att ledningen inte accepterar sådant beteende.