Arbetsrätt

Här är TCO:s förslag för visstidsanställda

I morgon går remisstiden ut för regeringens förslag för visstidsanställda. TCO, som länge kritiserat missbruket av visstidsanställningar, har sitt svar klart:<br> – Förslaget ställer för höga krav på den enskilda arbetstagaren och det svarar inte mot EU-rättens krav på skydd, säger TCO:s chefsjurist, Ingemar Hamskär.

Publicerad

Så fort EU:s visstidsdirektiv trädde i kraft 2007 anmälde TCO Sverige till EU-kommissionen. TCO ansåg att Sverige bröt mot direktivet eftersom Las ger arbetsgivare möjlighet att stapla visstidsanställningar på varandra. Visstidsdirektivet ska förhindra missbruk av tidsbegränsade anställningar.

Två års skriftväxling mellan kommissionen och regeringen följde. Den 22 mars 2010 skickade kommissionen en formell underrättelse till Sverige. Något som regeringen väntade ända till i somras med att göra något åt.

– Det normala är att regeringar ändrar det som behöver ändras efter påpekanden från EU, säger Ingemar Hamskär.

Men nu är alltså regeringens förslag ”om ett förtydligande avseende missbruk av visstidsanställningar enligt anställningsskyddslagen”, Ds 2011:22, ute på remiss. Med senaste svarsdatum den 14 oktober.

Regeringen föreslår att den visstidsanställda som känner sig utsatt för missbruket själv ska kunna gå till domstol, som då ska avgöra om visstidsanställningen strider mot anställningsskyddslagen.

– Förslaget ställer ett oerhört högt krav på den enskilda arbetstagaren. Regeringen lägger hela processbördan och bevisbördan hos individen. Det klarar man inte som individ, säger Ingemar Hamskär.

Enligt TCO är förslaget tvistedrivande och inte i linje med en anställningsskyddslag som ska skydda den visstidsanställde som typiskt sett är i underläge. Förslaget lever heller inte upp till EU-rätten, varken på dess krav på skydd mot missbruk eller på dess krav på tydlighet och förutsägbarhet, anser TCO.

TCO anser att Las behöver ändras för att uppfylla EU-rättens minimiskydd. En annan sak är att parterna kan avtala om bättre skydd, som exempelvis Unionen och FTF – facket för försäkring och finans – gjort, förklarar Ingemar Hamskär. Och att LO-samordningen driver krav på stopp för missbruket av visstidsanställningar i avtalsrörelsen.

– Vidhålls förslaget öppnar regeringen för en vidare process i EU-domstolen. Vår förhoppning är att regeringen inser detta och ändrar lagen, säger Ingemar Hamskär.

TCO har ett färdigt förslag, en absolut takregel, som regeringen skulle kunna haka på: Att tre år som visstidare hos samma arbetsgivare inom en femårsperiod ska ge fast jobb.