Hon tog priset för uppsats om upphandling

2012-10-22 12:23 Ann Norrby  
Julia Vinterskog

Grattis Julia Vinterskog till förstapriset i Arbetsrättsliga föreningens uppsatstävling.

- Tack.

Din uppsats har titeln The Scope of Labour Law Requirements in Public Procurement - at the ILO, EU and Swedish Level. Vilken är din slutsats?

- Att utrymmet för sociala och arbetsrättsliga krav inom offentlig upphandling på unionsrättslig nivå är vagt definierat, vilket har överförts till svensk nivå utan att, enligt min åsikt, konkretiseras tillräckligt. I praktiken kan detta leda till att myndigheter avhåller sig från att integrera den här typen av krav i sina upphandlingskontrakt. Jag fann också att Lissabonfördraget gör det möjligt att bättre balansera ekonomiska och sociala hänsyn, vilket på sikt kan få effekter för utrymmet för arbetsrättsliga krav vid offentlig upphandling.  

Vad gör du nu?

- Jag är sedan ett år biträdande jurist hos advokatfirman Öberg & Associés.

Arbetar du med upphandlingsärenden där?

- Ja, till viss del. Jag arbetar främst med ärenden rörande EU-rätt men också arbetsrätt, framförallt ur ett EU-rättsligt perspektiv. 

Vad ska du göra med prispengarna, 10 000 kronor?

- Helst vill jag köpa något som varar. Kanske blir det en fin soffa eftersom jag snart ska flytta.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna