Journalistkongressen: Rör inte strejkrätten

2018-04-11 15:27 Tiina Demargne  

Ledamöterna vid Journalistförbundet pågående kongress skickar en tydlig uppmaning till regeringen och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson: Rör inte strejkrätten!

Med en drygt en och en halv månad kvar tills regeringens strejkrättsutredning senast ska presenteras gör fackförbundet ett uttalande och sällar sig till skaran som tar nuvarande strejkrätten i försvar:

”Strejkrätten är en grundläggande facklig rättighet i Sverige. Det är oacceptabelt att regeringen hotar ta situationen i Göteborgs hamn som intäkt för att överväga en begränsning av fackförbundens möjligheter att genom konflikt kämpa för kollektivavtal för sina medlemmar. En sådan försämring skulle få återverkningar långt utanför Göteborgs hamn.”

Läs mer: Hamnkonfliktens moment 22

”Journalistförbundets kongress samlad i Bålsta i april 2018 uppmanar Sveriges regering och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson att inte lägga några förslag som syftar till att inskränka konflikträtten på svensk arbetsmarknad.”

Läs mer: ”Det är allvarligt att ingripa i konflikträtten”

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna