Kameror på äldreboende överklagas

2014-01-09 09:12 Lennart Lundquist  
En anhörig har satt upp fem övervakningskameror i vårdtagarens lägenhet. Nu anmäler vårdpersonalen den olovliga övervakningen till Arbetsmiljöverket. Foto: Scanpix, Colourbox

Täck över övervakningskamerorna när personalen är i lägenheten på äldreboendet, var kravet från Arbetsmiljöverket. Nu överklagar kommunen beslutet till Förvaltningsrätten.

I början av december krävde Arbetsmiljöverket att Karlstads kommun måste skaffa sig ”ett förhållningssätt” att hantera det faktum att en anhörig satt upp sex övervakningskameror på äldreboendet Stjärnhuset.

Verket krävde också att kamerorna skulle täckas över då de anställda utförde sitt arbete.

De anställde tycker att kamerorna är mycket frustrerande samtidigt som den anhörige mer eller mindre terroriserar dem med kritik.

Kommunen överklagar nu Arbetsmiljöverkets beslut och vill att Förvaltningsrätten upphäver det. Kommunen vill ha anstånd med att presentera sina skäl fram till den 31 januari eftersom arbetsbelastningen på deras jurister är mycket hög just nu.

Om överklagan:

20 december

IMÖ 2013/27082

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna