Arbetsrätt

Lagena säger upp avtalet med Uniflex

Att Uniflex har försökt slippa betala ut lön när företaget inte kan hyra ut personalen. Det är, enligt LO-tidningen, anledningen till att Lagena säger upp avtalet med bemanningsföretaget.

Publicerad

Som Lag & Avtal tidigare rapporterat var historien med Uniflex agerande färdigbehandlad, enligt det aktuella fackförbundet Handels. Uniflex hade betalat de anställda det gällde den garantilön de först hade nekats. Bemanningsföretagens vd Henrik Bäckström menade att företaget vidtagit de åtgärder som behövdes och att saken var utagerad redan före jul.

Men Handels lämnade sina dokument i ärendet vidare till LO, som i sin tur anmälde Uniflex till auktorisationsnämnden, som hade möte i fredags.

Men så fort går det inte att ta upp något där, påpekade LO:s representant i nämnden, Kent Ackholt.

- Först ska arbetsgivarna yttra sig om vår anmälan och sedan ska en rekommendation fattas i konsensus, säger han.

Men Lagena, som leverar öl, vin och sprit, till Systembolaget och där personalen strejkade innan midsommar 2009 mot att personal ersattes med inhyrda 2009 har enligt LO-tidningen sagt upp avtalet med Uniflex. Och anledningen är att, tidningen citerar Lagenas logistikchef: "det förekommit ett administrativt arbetssätt hos Uniflex som vi på Lagena inte tycker är förenligt med vår leveratörpolicy och Lagenas värderingar."