Migrationsministern: Arbetskraftsinvandrare ska inte särbehandlas

2013-05-14 14:20 Elisabet Örnerborg  
Tobias Billström, M Foto: Scanpix

Migrationsminister Tobias Billström avvisade socialdemokraten Krister Örnfjäders förslag om juridiskt bindande jobberbjudanden.<br>- Arbetskraftsinvandring är inte en särlösning. Allt som tillkommer en svensk arbetstagare tillkommer också en utländsk arbetstagare, sade Tobias Billström, M.

Krister Örnfjäder, S, betonade att den tredjelandsmedborgare som lämnat sitt land, kanske också sin bostad och sitt jobb för ett erbjudande om arbete i Sverige är i en utsatt situation. Visar det sig då när han eller hon väl är här att arbetsgivaren vill försämra de ursprungliga villkoren, som lett till att invandraren fått arbetstillstånd, är det inte så lätt att vägra skriva på. Arbetsgivaren och invandraren är inte två jämbördiga parter.

- Jag pratar om en utsatt grupp, den första person de träffar här är en arbetsgivare som utnyttjar dem, sade Krister Örnfjäder.

Han frågade också ministern om hur många kontroller som gjorts, hur många missförhållanden som hittats och vilka förbättringar av regelverket som regeringen planerar.

Tobias Billström svarade att den skärpta kontrollen av hotell- och restaurangbranschen har gett effekt i färre ansökningar om arbetstillstånd för arbetskraftsinvandrare och där har också andelen bifall blivit lägre.

- Det är för tidigt att uttala sig om hur förslaget till förbättringar av regelverket ska se ut, men det kommer, lovade ministern.

Men att bindande anställningsavtal skulle gälla mellan arbetsgivaren och tredjelandsinvandrare till skillnad från de fria avtal som arbetsgivare och arbetstagare i övrigt träffar, avvisade Tobias Billström bestämt.

- Det är ett för stort ingripande i den svenska förhandlingsmodellen.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna