Arbetsrätt

Nobbad 53-åring fick 60 000 kronor i skadestånd

Diskrimineringsombudsmannen stämmmer företaget.

Den 53-åriga kvinna nekades jobbet som konsultchef på grund av sin ålder. DO tog sig an fallet och förberedde en stämning. Företaget valde då att betala 60 000 kronor, skriver Personal & Ledarskap.

Publicerad

Kvinnan mejlade CV och personligt brev till rekryteringsföretag. Redan dagen efter fick kvinnan svaret att hon inte var aktuell för tjänsten som konsultchef. Arbetsgivaren, ett konsultföretag, sökte personer i början av karriären, i 25-30-årsåldern. 

I Diskrimineringsombudsmannens utredning, i slutet av 2014, framkom det att rekryteringsföretaget angett att svaret var ett olyckligt misstag som bottnade i ett missförstånd mellan rekryteringsföretaget och arbetsgivaren. Även arbetsgivaren hävdade att ålderskravet inte stämde överens med den kravprofilen.

Enligt DO hade dock arbetsgivaren ett ansvar för den åldersdiskriminering av kvinnan som inträffade.

Rekryteringsföretag likställs med arbetsgivare

Enligt diskrimineringslagen får en arbetsgivare inte diskriminera den som söker arbete hos arbetsgivaren. Den som i arbetsgivarens ställe har rätt att besluta i frågor som rör en arbetssökande ska den likställas med arbetsgivaren. (DL 2 kap. 1 §)

I lagens förarbeten framkommer dessutom att om en arbetsgivare anlitar så kallade headhunters eller rekryteringsföretag för att sköta ett anställningsförfarande så ska även deras handlande likställas med arbetsgivarens. (Prop. 2007/08:95) Källa: DO