Arbetsrätt

Nu får Malena 26 500 kronor/månad

Sjuksköterskan Malena Unevik var med i upproret om högre ingångslöner för sjuksköterskorna i Stockholm.Hon vägrade acceptera ett erbjudande som var lägre än 24 000 kronor i månaden. <br/>– Nu har jag skrivit på ett anställningskontrakt där jag får 26 500 kronor, säger hon.

Publicerad

Malena Unevik berättar att hon fått ett vikariat på den privata vårdenheten Byle Gård i Täby. Enheten arbetar med palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet på uppdrag av Stockholms läns landsting.

– Men jag ska bara jobba med den palliativa vården. Jag ska jobba 80 procent och det passar mig alldeles utmärkt. Mitt nya jobb ligger dessutom både nära mitt hem och mina barns skola, säger hon.

Sjuksköterskeupproret fortsätter nu växa över landet. Malena Unevik tror att landstingen kommer att få svårt att hitta sjuksköterskor till sommaren om de inte går med på sjuksköterskestudenternas lönekrav på minst 24 000 kronor i ingångslön.

– Det finns ingen som tjänar på att vi inte vågar prata om våra löner utom arbetsgivaren. Jag hörde om en tjej som fått 25 800 på någon vårdcentral. Så visst finns det jobb för oss där vi kan få högre löner. Vi känner att så många står bakom oss nu. Folk kommenterar upproret på stan och på tunnelbanan och säger att de stödjer oss. Det är fantastiskt, verkligen, säger Malena Unevik.

Eftersom hon nu börjar jobba kommer hon att gå ur arbetet med studentuppropet.