Paragrafryttare diskriminerade gravid

2009-12-04 13:08 Johan Fock  

Diskrimineringsombudsmannen slog ner på äldreomsorgen i Arboga kommun som myndigheten ansåg hade diskriminerat en gravid kvinna med hänvisning till Arbetsmiljöverkets regler. Dessa avråder från att låta gravida eller nyförlösta kvinnor nattarbeta.

En kvinna som tidigare haft sommarvikariat på äldreomsorgen vill återkomma för ännu en säsong. Denna gång var hon gravid och sökte ett nattjobb.

Enligt DO går det inte att bara hänvisa till en generell regel. Det krävs att arbetsgivaren gör en undersökning i det konkreta fallet. Äldreomsorgen skulle tagit ställning till huruvida kvinnan var förmögen att klara jobbet.

DO stödjer sig på EG-rättens skydd för gravida kvinnor. Detta skydd utsträcks till tiden efter förlossningen och poängen är att kvinnorna ska skyddas, inte diskrimineras genom utestängning från arbetslivet.

Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna kommenterar:

– Fördomar om vad gravida klarar eller inte klarar hotar att ytterligare försämra kvinnors villkor på arbetsmarknaden.

Fallet gick inte till domstol, parterna förlikades. Den diskriminerade kvinnan får 100 000 kronor från Arboga kommun.

Johan Fock

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna