Arbetsrätt

Parterna: Hela Las ska kunna förhandlas bort

För att lätta på Las ställer LO-facken flera motkrav. Och tanken är att gå i mål före jul, erfar DN.

Publicerad
Veli-Pekka Säikkälä, IF Metall.

Som Lag & Avtal tidigare skrivit är IF Metall med avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä är beredd att gå långt i förhandlingarna med arbetsgivarna om en ny arbetsrätt. Så långt att politikerna får i uppdrag att ta bort alla tvingande regler i lagen om anställningsskydd.

– Bara våra medlemmar får tryggare anställningar, säger han.

Fler fackförbund inom LO är nu redo att ansluta sig till IF Metalls och Handels linje och diskutera lättnader i lagen om anställningsskydd, Las. De båda facken har fört diskussioner sedan i våras med Industriarbetsgivarna, Teknikarbetsgivarna och Svensk Handel, skriver DN.

Det som diskuteras är i korta drag kortare uppsägningstid under de första åren, erbjudande om fast jobb efter ett år för inhyrda och fördubblad uppsägningstid med utbildning för äldre.

Ander Weihe, Teknikföretagens förhandlingschef, bekräftar för tidningen att parterna, om de enas om huvuddragen, tänker be regeringen att göra alla delar i Las förhandlingsbara. Parterna kommer också att kräva omfattande statliga bidrag till en gemensam utbildningssatsning.

Fackens motkrav

Inhyrda ska erbjudas fast jobb efter ett år hos samma arbetsgivare. I dagsläget händer det enligt DN att bemanningsanställda är inhyrda i sju till åtta år på samma arbetsplats.

Äldre anställda ska få dubbelt så lång uppsägningstid som ska kunna vara arbetsbefriad och användas till studier. Syftet är att det ska bli dyrare att säga upp äldre medarbetare och skapa bättre omställningsmöjligheter för de som blir uppsagda.

Källa: DN