Peab anklagas för trakasserier på Mall of Scandinavia

2016-04-19 12:49 Tiina Demargne  
Mall of Scandinavia i Solna invigs den 12 november. Foto: TT-Bild

Trakasserier av fackligt anslutna, lönedumpning, narkotikamissbruk och arbetspass på uppåt 48 timmar. Enligt SVT:s Uppdrag granskning var det verkligheten bakom storbygget Mall of Scandinavia, i Solna.

På Peabs arbetsplats Mall of Scandinavia ska alla underleverantörer ha kollektivavtal och betala avtalsenliga löner. Programmet Uppdrag granskning kan nu avslöja hur trakasserier mot fackligt anslutna använts för att dölja fusk.

En hemlig inspelning som Uppdrag granskning kommit över visar hur en arbetare på Mall of Scandinavia blir utskälld av sin chef för att han gått med i facket och för att han vill ta sommarsemester.

Peab vill inte ställa upp på en tv-intervju men skriver i ett mejl till tv-redaktionen att man inte haft vetskap om brotten mot lag och kollektivavtal. Man har heller inte känt till att det förekommit användning av amfetamin. Då skulle man ha agerat, skriver företaget.

Uppdrag granskning

Programmet Konkurrensens pris sänds på onsdag den 20 april klockan 20.00 Sänds i SVT1 och i SVT Play.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna