Qatar Airways hängde ut berusad i massmejl

2015-03-17 10:10 Tiina Demargne  
Aftonbladet har tagit del av mejlet om den berusade kvinnan till all kabinpersonal, från Qatar Airways.

Hon somnade berusad utanför sin tjänstebostad. Uppvaknandet blev brutalt. Arbetsgivaren hängde ut henne i ett massmejl till kollegorna med bild från övervakningskameran.

Aftonbladet skriver att all kabinpersonal hos Qatar Airways i söndags fick följande mejl från Rossen Dimitrov, som är flygbolagets senior vice president i kundmottagande:

"Snälla se fotot av en CSD (ungefär kabinchef, reds anm) som har återvänt tungt berusad till sitt boende. Jag är så skamsen och störd av detta beteende som uppvisas av en medlem av vårt team, en vuxen som har varit med i företaget i över nio år", skriver Rossen Dimitrov.

Kvinna ligger på golvet utanför entrén till bostaden och ska senare ha hjälpts upp av kollegorna.

– Trots att det är tillåtet för utlänningar att bli sedd full skulle det anses respektlöst. Det skulle få negativa konsekvenser för individen och dem som är associerade med dem, säger Brian Ashby, senior manager på flygbolagets pressavdelning, till Aftonbladet.

Enligt honom har Qatar Airways de senaste året arbetat med en översyn och reviderat de kritiserade anställningsförhållandena för kabinbesättningen.

– Detta är något som vi är stolta över, men självklart gör vi dessa förändringar i en kultur som är i stort sett konservativ. Vi tror att kabinpersonalen har en viktig roll att spela genom att visa att vi gör rätt i att göra dessa reformer. Vilket är anledningen till att vi snabbt ville belysa den här typen av problem som skulle kunna orsaka beteende som kränker den lokala kulturen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna