S redo backa om arbetsrätten

2019-01-11 10:34 Tiina Demargne  

Enligt TV4 och Aftonbladet finns det nu en uppgörelse mellan S, MP, C och L. Partierna har bland annat kommit överens om den ideologiskt laddade frågan om arbetsrätten.

Det har nu gått fyra månader sedan riksdagsvalet och Sverige styr av Stefans Löfvens övergångsregering. Alla försök att enas i regeringsfrågan har hittills misslyckats.

Socialdemokraterna har kallat in sin partistyrelse i dag och Centerpartiets riksdagsgrupp ska också ha möte, skriver Aftonbladet.

På söndag håller Liberalerna ett partiråd med ett 90-tal deltagare.

Enligt tidningens källa har S-partiledaren Stefan Löfven gått med på betydligt mer än partiet gjorde när parterna förhandlade före jul.

– Det skulle vara extremt svårt för oss att bära om S avskaffade Las. Men det kommer de inte att göra. Jag litar på Stefan Löfven, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, till tidningen Expressen.

Arbetsmarknadens parter ska enligt uppgifter själva komma överens i frågan. Kan de inte komma överens ska det göras fler undantag i turordningslistan, erfar Aftonbladet på fredagseftermiddagen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt