Arbetsrätt

SKL:s tidningsstyrelse petar chefredaktör

Chefredaktör för Dagens Samhälle är Mats Edman. Foto: TT-Bild

Efter hård medarbetarkritik lämnar publishern Mats Edman omedelbart Dagens Samhälle.<br/>- Det är dags för Mats att lämna, säger Julia Branting, styrelseordföranden för den SKL-ägda tidningen, till Dagens Media.

Publicerad

Styrelsen för tidningen Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har träffat en överenskommelse med Mats Edman som innebär att han lämnar sitt jobb som chefredaktör och vd.

Som Lag & Avtal tidigare berättat har chefredaktören det senaste året kritiserats för att försämra arbetsmiljön, utöva dåligt ledarskap och ha ägnats sig åt mobbning av medarbetare. Flera medarbetare har slutat på tidningen.

Julia Branting vill inte avslöja detaljer om den överrenskommelse som ligger till grund för att Mats Edman slutar. Men hon uppger att hans avgång inte har något att göra med upproret bland medarbetarna under förra året:

– Mats har en framgångsrik tid bakom sig som chefredaktör för Dagens Samhälle, men nu var det dags för Mats att lämna. Styrelsen och Mats är överens, säger Julia Branting till Dagens Media.

Under rekryteringsprocessen tar webbchefen Anna Sönne över som chefredaktör.

Mats Edman kommenterar på sin Facebook-sida.