Arbetsrätt

Vd lade ut arbetssökandes ansökan på Facebook

Vd:n för ett företag lade ut en 57-årig kvinnans jobbansökan på Facebook och kallade henne för "idiot"."Det är sådana här idioter sossarna vill fortsätta dalta med", skriver han på sin statusrad. Vd:n tog sedan en kopia på ansökan och skickade den till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M.

Publicerad

Den 57-åriga kvinnan sökte jobb hos Uppsalaföretaget 55-plussare i Sverige AB, skriver UNT. Kvinnan skrev i sin ansökan att Arbetsförmedlingen sagt till henne att söka jobbet. Hon ville även ha ett svar från företaget för att kunna visa för Arbetsförmedlingen att hon sökt jobbet.

Vd:n uppger för UNT att han menade att bara visa ansökan för den närmaste kretsen. Men han tycker ändå att det finns ett problem som bör uppmärksammas. Det problemet är, enligt honom, att det är vanligt att folk sänder in ansökningar bara för att kunna visa upp för Arbetsförmedlingen att de har sökt jobbet.

"Till slut lessnar man på att vara mellanlandning för dem som uppenbarligen inte vill ha jobb utan bara är ute efter a-kassa", säger vd:n till UNT.

Han har även kopierat kvinnans ansökan och skickat den till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström. Han tycker att regeringen ska återinföra rätten att ”stämpla upp”som begränsades för några år sedan.

"Då skulle fler vilja jobba extratimmar. Nu kan inte folk ta timmar för de är rädda om a-kassan", säger han till UNT.