Visslaren vägrar återvända till jobbet

2011-03-28 14:41 Elisabet Örnerborg  
Peter Magnusson Foto: Scanpix

I dag skulle Peter Magnusson ha börjat på sitt jobb på geriatriken. Södertälje sjukhus har omplacerat honom dit och fått rätt av Arbetsdomstolen att göra så.

– Vi har inte sett till honom här, inte i dag i alla fall, säger sjuksköterskan som svarar i telefonen på den geriatriska avdelningen.

Klockan 07.00 i morse skulle undersköterskan Peter Magnusson ha inställt sig på avdelningen. Han hade förflyttats till geriatriska kliniken sedan han i ett tv-program anklagat personalen på intensivvårdsavdelningen, där han tidigare arbetade, för rasism.
 

Kommunal, som menade att han inte behövde godta förflyttningen stämde sjukhuset till Arbetsdomstolen. Men Arbetsdomstolen kom fram till att sjukhuset gjort rätt som förflyttat Peter Magnusson. Det hade uppkommit ett sådant arbetsklimat på intensivvårdsavdelningen att det innebar en risk för patientsäkerheten, menade domstolen i sin dom den 9 mars. Därför var det motiverat att förflytta honom.

 

Peter Magnusson svarar på sitt privata nummer, men ber mig ringa senare.

– Jag är upptagen i ett möte med mitt fackförbund, Kommunal, säger han.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen