Avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen

”LO kan kliva ner från sina höga hästar”

Centerpartiet avvisar den kraftiga LO-kritiken. Ett par miljarder till höjda polislöner äventyrar inte den svenska förhandlingsmodellen, säger chefsekonom Martin Ådahl.

Avtalsrörelsen

Konflikten i skärgårdstrafiken avblåst

Den pågående konflikten i skärgårdstrafiken är avblåst. Seko och arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen har kommit överens om ett nytt avtal.

Avtalsrörelsen

Poliser och officerare vill spräcka märket

Både poliser och officerare kräver betydligt högre löneökningar än vad andra grupper har fått i årets avtalsrörelse. Löneökningarna måste hamna långt över märket på 6,5 procent är båda förbundens mål.

Avtalsrörelsen

Transportbasen om nya taxiavtalet: Ett steg i rätt riktning

Transport har försökt i flera avtalsrörelser, men i år lyckades man. Nu blir taxichaufförer som enbart kör färdtjänst och andra samhällsbetalda körningar de första med månadslön i branschen. – Det är definitivt ett steg i rätt riktning, säger Tommy Wreeth, ordförande i Transport.

Avtalsrörelsen

Tiden rinner ut för medlarna i skärgårdskonflikten

Medlarna har nu bara två dagar på sig att hitta en lösning som båda parter kan skriva under på. Annars utlöses Sekos strejkvarsel för skärgårdstrafiken. Sekos avtalssekreterare Mats Ekeklint befinner sig just nu hos Almega.

Avtalsrörelsen

”Ansvarslöst agerande av Kommunal”

MOT VÄGGEN. Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör på Vårdföretagarna, anser att Kommunals agerande vid förhandlingarna om nytt kollektivavtal för de privat anställda personliga assistenterna, liknar maffiametoder.Här berättar hon också varför hon är kritisk till den nuvarande svenska modellen.