Avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen

Nu öppnar prästfacket för nytt avtal

Prästerna får behålla sina omstridda arbetstidsregler – åtminstone tillsvidare: – Det är vår förhoppning att vi får ett nytt avtal, säger Vibeke Hammarström, Kyrkans Akademikerförbund.

Avtalsrörelsen

Prästerna vann på walk over

Förhandlingar inom kyrkan om ett nytt kollektivavtal har spruckit. Arbetsgivarna ger upp och låter det nuvarande avtalet löpa tillsvidare.

Avtalsrörelsen

”Kommunal körde med maffiametoder”

Avtalet för privata personliga assistenterna är undertecknat. Men Vårdföretagarnas förbundsdirektör är kritisk till Kommunals sätt att tvinga fram avtalet.

Avtalsrörelsen

Medling inledd för personlig assistans

Kommunal och Vårdföretagarna har inte kunnat komma överens: – Vi hoppas att vi kan få till ett avtal innan konflikten bryter ut den 8 september, säger Lenita Granlund, på Kommunal.

Avtalsrörelsen

Kommunal varslar om konflikt för assistenter

Kommunal varslar om konflikt för personliga assistenter i privat sektor. Fackförbundet kräver att Vårdföretagarna ska betala ut lön enligt industrimärkets norm.

Avtalsrörelsen

Märket blir till trampolin när alla vill ha mer

INDUSTRIAVTALET 20 ÅR. Under en dramatisk vinternatt 1997 utarbetades de sista detaljerna i i avtalet. Nuvarande förhandlingsmodell har ständigt hotats. Nu är hoten större än någonsin.

Avtalsrörelsen

”Vi hoppas på snabb prövning i AD”

MOT VÄGGEN. – Vi är i en fas där vi får ett antal myndigheter som underhand utlokaliseras. Vi hoppas på en snabb prövning, säger, Anna Falck Arbetsgivarverkets nya förhandlingschef.