Avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen

Jeppsson: Riksbanken ska inte lägga sig i

AVTALSRÖRELSEN. Vice riksbankschefen Per Jansson vill se högre löneökningar än hittills. Nu angrips han från arbetsgivarhåll av bland andra Peter Jeppsson, på Svenskt Näringsliv.

Avtalsrörelsen

Sveriges Hamnar: – Konflikten kan kosta miljarder

Sveriges Hamnar lägger ett lockoutvarsel som svar på Hamnarbetarförbundets stridsvarsel i måndags. – Konflikten kan kosta Sverige miljardbelopp om den tillåts fortgå, säger Joakim Ärlund, förhandlingschef och vice vd Sveriges Hamnar.

Avtalsrörelsen

”Hyvlingen en symbolfråga för Handels”

MOT VÄGGEN. Tomas Undin tillträdde som förhandlingschef på Svensk Handel 2016. Sedan dess har e-handeln vuxit kraftigt. Han är mycket nöjd med det nya lager- och e-handelsavtalet.

Avtalsrörelsen

Frågan om olika avtal i hamnar oroar Transport

I dag tas nya kontakter mellan Sverige Hamnar och Hamnarbetarförbundet om ett nytt kollektivavtal. Men Transports avtalssekreterare Peter Winstén är inte helt tillfreds med situationen.

Avtalsrörelsen

Professorn föreslår alternativ till märket

Professor Lars Calmfors och 6F utmanar lönebildningen och ger i ny rapport flera förslag: – Men varje försök till nytänkande är som att väcka en ilsken getingsvärm.

Avtalsrörelsen

”Högre löner löser inte alla problem”

MOT VÄGGEN. Niclas Lindahl, förhandlingschef på SKL, har skrivit på ett nytt läraravtal efter långdragna förhandlingar: – Lokala omställningar måste till för att klara framtidens behov.

Avtalsrörelsen

Här är Lars Calmfors tre alternativ till märket

Professor Lars Calmfors har skissat på uppdateringar av dagens lönemärke: – Det finns starka skäl för att lönenormeringen framöver bör ta större hänsyn till andra delar av ekonomin än industrin.