4,3 procents löneökning inom privat äldreomsorg

2018-06-05 11:01 Ann Olrin  

Kommunal och Vårdföretagarna har skrivit på ett nytt kollektivavtal för anställda inom privat äldreomsorg. Avtalet berör ungefär 17 000 anställda och ger löneökningar på 4,3 procent under två år och innehåller dessutom en särskild satsning på undersköterskor.

Löneökningen på 4,3 procent fördelas på två år. Därutöver sker en särskild undersköterskesatsning på 0,5 procent under avtalsperioden. Avtalet börjar gälla från 1 juni.

- Undersköterskor har en nyckelfunktion i vården och omsorgen. Det är glädjande att vi även i de här förhandlingarna lyckats få igenom en fortsättning på den undersköterskesatsning vi inledde i avtalsrörelsen 2016, skriver Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund i ett pressmeddelande.

Frågan om att göra heltidsanställning till norm har diskuterats och i det nya avtalet är parterna överens om att fram till år 2020 utreda hur de privata vårdföretagen ska kunna erbjuda högre sysselsättningsgrad.

- Heltidsarbete är en nyckel till egen försörjning och frihet. Att heltidsarbete blir norm inom kvinnodominerade branscher är en av de viktigaste frågorna för ökad jämställdhet, säger Lenita Granlund.

Det nya avtalet innehåller dessutom tydligare skrivningar för vad som ska räknas som övertid och därmed ge extra ersättning – det kan handla om att anställda behöver stanna kvar på arbetsplatsen av hänsyn till vårdtagarnas hälsa eller säkerhet.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna