Bemanningsföretag stäms till AD för fusk med lönerna

2014-01-22 11:21 Elisabet Örnerborg  

IF Metall kom på att ett bemanningsföretag hade inrättat tidsbanker där företaget hållit inne de anställdas löner. Från dessa tidsbanker har de sedan betalat sina anställda när de inte kunnat erbjudas jobb. IF Metall kräver nu bemanningsföretaget på saftiga skadestånd för kollektivavtalsbrott.

Proffice Industrial & Logistics AB införde tidsbanker för att hålla inne de anställdas löner. Bolaget gjorde det utan att komma överens med det lokala facket och utan att de anställda hade gått med på det. Kompbankerna användes för att kringgå kollektivavtalets skyldighet att betala lön för uthyrd tid respektive för icke uthyrd tid. IF Metall stämmer nu bemanningsbolaget till Arbetsdomstolen, mål A 7/2014.

Bolaget har inget stöd i kollektivavtalet för att hålla inne lön eller ensidigt lägga ut innehållen kompensation då bolaget inte kan erbjuda arbete, skriver förbundsjuristen Darko Davidovic i stämningsansökan.

Till exempel så har förbundets medlemmar varit uthyrda till bolag även då bemanningsbolaget vetat att det inhyrande bolaget stängt produktionen och det alltså inte fanns något jobb att göra. Vid sådana tillfällen har bemanningsbolaget, enligt IF Metall, betalat de anställda från kompbanken som byggts upp med löner som olovligen innehållits från de anställda.

IF Metall kräver Proffice Industrial & Logistics AB på 239 872 kronor i ersättning till ett antal medlemmar att fördela plus 3 000 kronor var till medlemmarna i allmänt skadestånd för kollektivavtalsbrottet. För egen del kräver förbundet 150 000 kronor i allmänt skadestånd och ekonomisk ersättning för att bemanningsföretaget innehållit lön på samma sätt även för oorganiserade arbetstagare. Bolaget är skyldigt att tillämpa kollektivavtalet även på oorganiserade och ska därför betala den innehållna lönen 239 872 kronor plus 31 procent i arbetsgivaravgift till IF Metall, anser Darko Davidovic.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna