Avtalsrörelsen

Lag & Avtal specialbevakar avtalsrörelsen 2016

Elisabet Örnerborg, reporter på Lag & Avtal sedan 26 år, har bevakat de stora avtalsrörelserna sedan 2004. Den här är hennes sjätte gång. För Lena Gunnars är det den andra. Hon har varit reporter på Lag & Avtal i fem år. Hon har en bakgrund inom dagspress, på dåvarande LO-Tidningen, Sekotidningen och Handelsnytt. Foto: Jörgen Appelgren

Elisabet Örnerborg och Lena Gunnars är Lag & Avtals reportrar som specialbevakar avtalsrörelsen. Och nu är det extra spännande.

Publicerad

Varje vecka gör Elisabet Örnerborg och Lena Gunnars ett nyhetsbrev med senaste nytt från årets rekordstora avtalsrörelse.

Varför ska man prenumerera på nyhetsbrevet?

- För att kunna följa med i alla turer och få en bild av vad som händer varje vecka.

Vad är det speciella med 2016 års avtalsrörelse?

- Det är flest avtal som ska förhandlas om, all time high. Det är också extra spännande och ovisst eftersom LO-samordningen sprack. Industrifacken ska som vanligt sätta märket, den lönenorm som alla andra följer enligt tradition. Men samtidigt försöker fackförbundsgruppen 6 F (Byggnads, Elektrikerna, Fastighetsförbundet, Målarna, Seko – Transport var förr det sjätte förbundet) hitta en egen plattform att förhandla från. Det har spekulerats i om det blir två märken den här gången.

Så beställer du nyhetsbrevet

Avtalsrörelsebrevet kommer varje tisdag under ett års tid. Under mer intensiva perioder kommer brevet ut två dagar i veckan. Prenumeration finns att beställa på lag-avtal.se/avtalsrorelsen