Lämnar Svensk Handel för Teknikföretagen

2020-09-03 17:10 Tiina Demargne  

AVTALSRÖRELSEN. Anna Nordin lämnar posten som förhandlingschef för Svensk Handel, efter mindre än ett år, och går till Teknikföretagen.

Som Lag & Avtal tidigare berättat tillträdde Anna Nordin som förhandlingschef för Svensk Handel den 1 november 2019. Hon var dessförinnan chefsjurist och biträdande förhandlingschef i tre år.

Anna Nordin efterträds nu av Ola Axelsson som kommer att leda arbetsgivarorganisationens förhandlingar i årets stora avtalsrörelse.

Han kom till Svensk Handel år 2015 och har arbetat som förhandlare, regionchef och nu senast som avtalsansvarig.

– Jag ser fram emot att ta mig an detta viktiga uppdrag. Handeln genomgår en stor strukturomvandling och det ställer nya krav på handelns kollektivavtal. Coronakrisen har accelererat den utvecklingen och samtidigt drabbat verksamheter hårt. Närmast väntar en avtalsrörelse som kommer att bli avgörande för många svårt pressade handelsföretag, säger Ola Axelsson, i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna