Avtalsrörelsen

Lite mer lönekarriär på krogen

Det nya avtalet ökar visst möjligheterna för individuella löner, menar Sveriges Hotell- och Restaurang-företagare, SHR. Även om ordet genombrott var att ta i.

Publicerad

Möjligheten till individuella löner fanns alltså redan tidigare, påpekade Hotell- och restauranganställdas ordförande Ella Niia. Tack vare att halva löneökningen även enligt tidigare träffade avtal går till en pott att fördela lokalt. En annan sak är att möjligheten inte har utnyttjats i så hög grad. Ella Niia hade reagerat på att arbetsgivarna på sin hemsida hade beskrivit det nya avtalet som ett genombrott för individuella löner.

SHRs förhandlingschef Susanne Svärd Elfström håller med om att ordet genombrott var att ta i. Men hon menar att det nya avtalet visst ökar möjligheterna för individuella löner.

– Tidigare räknades det lokala löneutrymmet ut på alla medan nu ingår bara de som ska få del av höjningen. Och eftersom minimilönerna bara ska höjas 75 procent av avtalets värde tar de inte en lika stor del av potten. Det gör att företagen kan premiera de anställda som jobbat längre och är ambitiösa, förklarar hon.