Pilotstrejk hotar vid midnatt

2015-05-20 12:34 Tiina Demargne  

Tiden börjar rinna ut för parterna i pilotkonflikten. SAS och det svenska pilotfacket sitter i dag i intensiva medlingsförhandlingar. Misslyckas de träder strejken i kraft vid midnatt.

- Varslet gäller samtliga 430 piloter inom SAS, säger Rebecca Rosenvinge, presskoordinator på Svensk pilotförening, till SvD Näringsliv.

Svenska Pilotförening har varslat Svenska Flygbranschen och SAS om strejk från midnatt den 21 maj.

Gunilla Runnquist, tidigare förhandlingschef för Lärarförbundet, och Karl Olof Stenqvist, tidigare förhandlingschef för Teknikföretagen, är utsedda av Medlingsinstitutet. De träffade parterna första gången förra veckan.

Som Lag&Avtal tidigare berättat upphörde avtalet mellan parterna upphörde att gälla den 31 mars i år. Därefter har det förlängts en vecka i taget, dock längst till den 31 maj.

Svensk Pilotförening anser sig inte ha fått gehör för sina viktiga frågor i förhandlingarna, som anställningstrygghet, karriärmöjligheter, avtalad arbetsbelastning och gemensam lönelista, som omfattar även nyanställda piloter.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna