Avtalsrörelsen

Schibstedbolag stäms av homosexuell

Schibstedhuset i centrala Stockholm, där Svenska Dagbladet och Aftonbladet huserar. Foto: Janne Næss

Två chefer på Schibstedbolaget anklagas för sexuella trakasserier mot en homosexuell man. Schibstedbolaget stäms nu på 150 000 kronor i skadestånd, skriver Dagens Media.

Publicerad

En öppet homosexuell man var provanställd på Schibstedbolaget när trakasserierna, enligt tidningen, ska ha inletts. De två kvinnliga chefer har enligt stämningsansökan utsatt mannen för ”trakasserier på grund av kön och sexuell läggning” samt sexuella trakasserier.

Händelserna och närmandena ska ha utspelat sig efter en middag hemma hos en av cheferna, med ett flertal anställda var närvarande, under en restaurangmiddag som bolaget bjöd de anställda på och under ett veckomöte.

Dagens Media återger det inträffade: ”Plötsligt ska den kvinnliga chefen, enligt stämningsansökan, vänt sig mot mannen och frågat om han och hans sambo ”suger av varandra när de har flensost”.

En tid efter händelsen fick mannen beskedet att han inte fick fortsatt arbete efter provanställningen.”

LO-TCO rättsskydd driver nu ärendet.

– Det är väldigt allvarliga trakasserier som det är frågan om och det är också därför som facket har valt att driva det här ärendet, säger förbundsjuristen Ellinor Gudmundsson.

Företaget svarar Dagens Media att en formell framställan hittills inte nått bolaget.