Avtalsrörelsen

Strejkstopp för flygbussarna

Från klockan 14.00 på måndagen går inga flygbussar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Foto: Scanpix

Kommunals bussförare på flygbussarna i Stockholm, Göteborg och Malmö sympatistrejkar från klockan 14.00 i dag. Bussarbetsgivarna svarar med lockout. <br/>-Vi måste skydda våra medlemsföretag från att tappa hela sin marknad på grund av en konflikt som de inte har någon möjlighet att påverka, säger Peter Jeppsson, vd för Transportgruppen.

Publicerad

Kommunalarbetareförbundet och Vårdföretagarna är i konflikt och sedan i fredags råder nyanställningsblockad för personliga assistenter. Från klockan 14.00 i dag tar Kommunal också ut medlemmar på Flygbussarna i Stockholm, Göteborg och Malmö i sympatistrejk.

För att skydda de drabbade företagen, Flygbussarna Airport Coaches och Swebus, tas trafiken i motsvarande linjer ut i lockout.

- Kommunals strejk riskerar de två företagens verksamhet, säger Peter Jeppsson.

Bussarbetsgivarnas varsel om lockout omfattar Kommunals medlemmar som är anställda som bussförare tio företag (Y-buss, Air-Bus, Airporter, City Shuttle, Shuttle Non Stop, Swebus Express, Keolis, Nobina, Arriva och Buss i Väst). Lockouten är riktad mot trafik som ankommer respektive avgår från flygplatserna Arlanda, Bromma, Skavsta, Göteborg City, Landvetter, Västerås och Malmö.

Lockouten börjar gälla den 2 maj klockan 15.00.