Svartfötter redo - men i fel bransch

2010-04-07 14:13 Mattias Davidsson  
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Medlemmar i Fria Moderata Studentförbundet står redo att bemanna handeln om det blir strejk från midnatt. Men förbundet har missat att varslet inte gäller butiker utan lager.

Avtalsförhandlingarna inom handeln är just nu mycket spännande. Alla väntar på parternas besked till medlarna som lämnas klockan tre.

Men somliga är redan beredda på strejk. ”Vi kan stå i kassorna” meddelar Fria Moderata Studentförbundet i ett pressmeddelande nu på onsdagseftermiddagen. Förbundet tycker inte att det är rimligt att tredje man drabbas bara för att parterna inte kan enas.

”FMSF till skillnad från LO-facket Handels bryr sig om att människor ska kunna köpa mat och vatten” meddelar man stolt.

- Vi har många medlemmar som är vana vid att stå i butik, säger viceordförande Gustaf Dymov.

Jamen Handels strejkvarsel gäller inte butiker utan partihandel. Arbete på lager alltså. Har ni några medlemmar med truckkort?

- Ja, det finns nog. Jag känner en som kört truck inom papper, säger Gustaf Dymov.

Återstår att se om det räcker. Handels varsel omfattar åtminstone 3 000 anställda hos bland andra Ahlsell Sverige, BergendahlsGruppen, B&B TOOLS Supply Chain, Everfresh och ICA Sverige.

Förmodligen får vi aldrig veta. Strejk eller ej, Svensk Handel och i synnerhet dess medlemsföretag vill knappast spetsa till situationen genom att anlita svartfötter.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt