Avtalsrörelsen

Svenska Flygbranschen: Vi träffar medlarna efter lunch

Sent på söndagskvällen fick parterna ett andra bud från medlarna.<br/> -Vi håller på att analysera det nu, säger Elisabeth Holming Schiller, förhandlingschef hos Svenska Flygbranschen.

Publicerad
Elisabeth Holming-Schiller, Svenska Flygbranschens förhandlingschef. Foto: TT-Bild

Medlarnas första bud antogs av arbetsgivarna men avvisades av Unionen. Sent i går kväll lämnade medlarna ett andra bud och stämde träff med parterna i dag. Men däremellan hann Unionens varslade strejk och blockad träda i kraft. De kabinanställda strejkar sedan klockan 07 i morse.

-Vi vet inte när vi ska svara, men vi ska träffa medlarna efter lunch i dag, säger Elisabeth Holming-Schiller.

Svenska Flygbranschens medlemsföretag bemanningsbolaget Global Employer Company, GEC, bemannar Flybe som flyger regionallinjer för SAS räkning. Både Svensk Pilotförening och Unionen kräver kollektivavtal med GEC, och förhandlingar har förts. Men parterna har inte lyckats enas om avtalsvillkoren.

Arbetsgivarna går nu igenom medlarbudet. Det är inte klart när de ska svara på budet, men de ska ha ett möte med medlarna efter lunch.

-Vi har flera skäl att träffa medlarna, säger Elisabeth Holming-Schiller.

Med det anspelar hon på att också Svensk Pilotförening varslat om strejk. Den bryter ut natten till torsdag om inte parterna dessförinnan kommer överens.