Debatt

Debatt

”Skyddet för visselblåsare monteras ner”

DEBATT. Journalistförbundet riktar på en rad punkter allvarlig kritik mot förslagen i visselblåsarutredning. Jag vill se ett omarbetat förslag som stärker yttrande- och pressfriheten, skriver ordförande Ulrika Hyllert.

Åsikter

”Har vi råd med ett anställningsskydd?”

DEBATT. Las-utredningens förslag bör föranleda en diskussion om vi överhuvudtaget har råd med ett anställningsskydd eller om vi även fortsatt bör ha ett system där en arbetstagare vid arbetsbrist kan få stanna kvar hos en arbetsgivare i kraft av rimliga krav på kompetens, skriver juristen Pär Grip.

Debatt

PRO: Lasutredningen motverkar oss äldre

DEBATT. Förslagen i utredningen ”En moderniserad arbetsrätt” motverkar ett högre arbetskraftsdeltagande av äldre, skriver företrädare för Pensionärernas riksorganisation, PRO.

Debatt

Efter Covid-19: ”Arbetsrätten måste rustas”

DEBATT. Två saker har tydliggjorts under coronakrisen: regleringen av arbetsmarknaden har stor betydelse för samhällets förmåga att hantera kriser och arbetsrätten måste rustas för att kunna hantera nya problem, skriver Niklas Selberg, forskare i arbetsrätt.

Åsikter

Så jobbar du hemifrån utan att bli galen

I coronavirusets spår tvingas många inom tekniksektorn jobba hemifrån. Inte minst när stora techbolag som Spotify börjar skicka hem samtliga anställda för att minska smittorisken. Här är Ny Tekniks bästa tips för att hålla både humöret och produktiviteten på topp.

Åsikter

När corona blir ett arbetsmiljöproblem

KRÖNIKA. Coronaviruset kan inte bara göra oss mer eller mindre sjuka utan också locka fram våra sämsta egenskaper - och bli ett psykosocialt arbetsmiljöproblem.