Debatt

Debatt

PRO: Lasutredningen motverkar oss äldre

DEBATT. Förslagen i utredningen ”En moderniserad arbetsrätt” motverkar ett högre arbetskraftsdeltagande av äldre, skriver företrädare för Pensionärernas riksorganisation, PRO.

Debatt

Efter Covid-19: ”Arbetsrätten måste rustas”

DEBATT. Två saker har tydliggjorts under coronakrisen: regleringen av arbetsmarknaden har stor betydelse för samhällets förmåga att hantera kriser och arbetsrätten måste rustas för att kunna hantera nya problem, skriver Niklas Selberg, forskare i arbetsrätt.

Åsikter

Så jobbar du hemifrån utan att bli galen

I coronavirusets spår tvingas många inom tekniksektorn jobba hemifrån. Inte minst när stora techbolag som Spotify börjar skicka hem samtliga anställda för att minska smittorisken. Här är Ny Tekniks bästa tips för att hålla både humöret och produktiviteten på topp.

Åsikter

När corona blir ett arbetsmiljöproblem

KRÖNIKA. Coronaviruset kan inte bara göra oss mer eller mindre sjuka utan också locka fram våra sämsta egenskaper - och bli ett psykosocialt arbetsmiljöproblem.

Debatt

”Stoppa omotiverade registerkontroller”

DEBATT. Vi är oroliga för att arbetsgivare anser sig ha rätt att veta saker om sina anställda, som historiskt tveklöst har tillhört den privata sfären, skriver företrädare för Unionen.