Redaktör till tidningen Arbetarskydd

2021-10-26 14:00  

Ny Teknik Group söker en redaktör och ansvarig utgivare till tidningen Arbetarskydd. Tidningen bevakar arbetsmiljöfrågor med stort fokus på rättsprocesser.

Som redaktör planerar du arbetet för tidningens alla kanaler och bidrar själv med artiklar. Den vi söker är antingen en väletablerad reporter inom arbetsmarknad eller en erfaren redaktör/publicist.

Fokus ligger på den digitala rapporteringen som består av tre nyhetsbrev och webbplatsen arbetarskydd.se. Därtill kommer papperstidningen ut sex gånger om året där du jobbar tajt med de som redigerar tidningen.

Den vi söker är lyhörd för våra insatta läsare, och har också ett starkt intresse för att utveckla produkterna i ett kommersiellt perspektiv. Förutom att vara kreativ och hitta nya nischer för nyhetsbrev eller andra produkter innebär det också att du tycker att det är intressant att samarbeta med prenumerations- och annonsansvariga.

Till din hjälp har du främst ett nätverk av frilansande reportrar, experter och krönikörer, varav flera arbetar på regelbunden basis för tidningen.

För att du ska trivas i rollen som redaktör för Arbetarskydd bör du värdesätta snabba nyheter om arbetsmiljödomar lika högt som fördjupande och granskande reportage om arbetsmiljön på Sveriges arbetsplatser.

I uppdraget ingår att jobba nära och samarbeta med tidningen Lag & Avtal.

Som redaktör rapporterar du till chefen för NYT Juridik. NYT Juridik, som är ett dotterbolag i Ny Teknik Group, ger ut titlarna Lag & Avtal och Arbetarskydd

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Mattias Croneborg, chef för NYT Juridik, på mattias.croneborg@nyteknikgroup.se eller 076-636 59 13.

Facklig representant är Johan Kristensson, Journalistförbundet, johan.kristensson@nyteknikgroup.se eller 072-151 16 36.

Skicka din ansökan och cv till mattias.croneborg@nyteknikgroup.se senast den 30 oktober. Observera att intervjuer görs fortlöpande före sista ansökningsdag.

 

Mer om Arbetarskydd
Nyhetstidningen Arbetarskydd står för en kritisk och opartisk granskning av företeelser i Arbetsmiljösverige. Men är också ett konkret verktyg för dig i ditt arbetsmiljöarbete, oavsett vad du arbetar med och var.
Tidningen går till vitt skilda yrkesgrupper över hela landet. Här finns såväl skyddsombud, skyddsingenjörer, personalansvariga, produktionsansvariga och andra beslutsfattare.
Arbetarskydd består av papperstidningen och nyhetsbrevet Senaste nytt om arbetsmiljö, Här bevakar vi de viktigaste ärendena hos Arbetsmiljöverket.
 
Mer om Ny Teknik Group
Ny Teknik Group är Sveriges ledande mediehus för beslutsfattare och ledningsgrupper som vill skapa nya affärer och utvecklas i sin yrkesroll.
Med starka publicistiska varumärken, digitala plattformar, eventverksamhet och mervärdestjänster når vi de som verkar och påverkar i det svenska näringslivet och samhället. Dagligen ger vi våra läsare och besökare insikt, kunskap och information inom områdena teknik, juridik och arbetsrätt.
Vi ger ut titlarna Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd och Teknikhistoria, med tillhörande webb- och mobilsajter, events samt ett flertal digitala nyhetsbrev. 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen