Kräksjuka kan leda till avstängning

2013-12-16 15:19  

Jobbar du i kommun eller landsting? Då kan du tvingas vara hemma från jobbet två dagar efter att du blivit frisk från kräksjuka. Men med full lön.

Många småbarnsföräldrar känner igen regeln. Barnen ska vara hemma från förskolan 48 timmar efter att de blivit friska från kräksjuka, så att de andra barnen inte smittas.

Men långt ifrån alla arbetsplatser fungerar på samma sätt. Många anställda är tillbaka på jobbet så fort de kan stå på benen, vilket inte alltid är till arbetsgivarens förtjänst.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har nu kommit överens med fackförbunden om att arbetsgivare ska kunna stänga av anställda från arbete under maximalt två dygn utan att först förhandla med facket, skriver Tidningen Vision.

Men det handlar inte om att tvinga anställda att sjukskriva sig - den anställda ska ha full lön vid avstängningen.

- Har man bara rätt till sjuklön kan det bli en tvist, säger Dan Holke, chef på LO-TCO Rättsskydd till Lag & Avtal.

Han känner inte till något fall där avstängning efter sjukdom har prövats. Men om man får behålla lönen, som i SKL:s överenskommelse, ser han inga problem med en sådan regel på företag.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna